Време је да напредњаци оду!

Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке поздравља најаву председника општине Сврљиг Мирослава Марковића да ће поднети оставку на ту дужност. Коначно, председник општине је рекао нешто паметно. Надамо се да ће заиста поднети оставку и понудити наду грађанима Сврљига да се нешто промени набоље, јер, евидентно је да је садашње стање у Сврљигу потпуно неодрживо.

Свима је добро познато да садашња владајућа гарнитура у Сврљигу није у стању да креира будућност општине и да је ту махом реч о људима који функције користе како би решили личне егзистенцијалне проблеме. Ти људи немају искуства, знања нити воље да ово место помере у позитивном правцу. Истина, ова најава открива и да централа Српске напредне странке очигледно више не рачуна на те људе у наредном периоду и да ће бити принуђена да им тражи замену.

Није ово само порука актуелном председнику општине. Ово је првенствено порука Милији Милетићу, који очигледно нема снаге, нити било каквог ауторитета да пред Владу Србије и ресорна министарства изнесе реалне проблеме грађана Сврљига и да добије подршку за њихово решавање. Очигледно је да га више не узимају за озбиљно и да његово време убрзано пролази. Није то политичар који има снаге и воље да се бори за своју општину. Он се сада бави празним причама.

Уколико се догоди да председник општине не поднесе оставку и тако отвори шансу другим људима да преузму вођење општине Сврљиг у наредном периоду, биће то јасан сигнал да се руководи личним интересима и да му је удобан и безбрижан живот једина животна преокупација. Његова оставка значила би и одлазак чланова општинске владе, тј. општинског већа. Сви знамо да је реч о људима који немају никакве резултате у свом раду. Само у општој кризи друштва такви људи су могли заузети кључне позиције у било којој општини. Што би рекао наш народ – нека иду, нека им је срећан пут!

Грађани Сврљига заслужују да општину воде људи који ће се даноноћно посветити решавању локалних проблема, а поготово заустављању одласка младих из Сврљига. Тим људима се мора дати реална шанса за останак у месту својих дедова и прадедова. У супротном, узалудна је било каква прича.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ