Забранити улазак мигрантима у Србију

Српска радикална странка захтевa да се мигрантима забрани улазак у Србију, а онима који су сада ту треба помоћи да што пре уђу у земље Европске уније.

Заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ рекао је на конференцији за новинаре да српски радикали од 2015. године критикују политику Владе Републике Србије која је била неодговорна према мигрантима, па се у земљи ширила атмосфера страха јер није било података ни о броју миграната нити о потенцијалним кривичним делима које су чинили.

„За време ванредног стања власт је ширила аверзију према грађанима Србије који су отишли из земље трбухом за крухом, а није било праћено колико у Србију улази миграната,” рекао је Шешељ уз оцену да се тада власт поставила као да су интереси миграната пречи од интереса грађана.

Он је додао да је јавност од министра унутрашњих послова Небојше Стефановића недавно чула како није тачно да се мигранти неконтролисано крећу јер су границе затворене – као да су они и до сада долазили легално!

„Читали смо да су вести о криминалу миграната лажне, а онда после неколико дана се диже војска и иде да штити грађане у Шиду,” рекао је Шешељ и оценио да се то ради само због избора.

„Оно што треба да буде стратегија Владе Републике Србије код мигрантског питања јесте спровођење свих илегалних миграната у Европску унију, односно на граничне прелазе, на границе између Србије и земаља које су сада у Европској унији, јер мигранти ионако желе у Европу,” нагласио је Шешељ и додао да Влада Србије не сме да потпише никакав споразум нити да због похвала из Европе пристане да буде паркинг за мигранте.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР