Захтевамо од државних органа да спрече неконтролисан и илегалан прилив миграната

Oпштински одбор Српске радикалне странке Апатин обавештава јавност да ћемо се у наредном периоду редовно оглашавати о свим нашим активностима како би грађани у потпуности били упознати са нашим радом и деловањем. Као опозициона политичка партија у општини Апатин бићемо прави представници свих грађана и указиваћемо на све лоше потезе актуелне власти, истовремено нудећи конкретне предлоге и решења. Имамо намеру да кроз наступе у локалном и покрајинском парламенту, путем конференција за медије, саопштења и осталих активности изнесемо што већи број нагомиланих проблема који се тичу наших грађана, како би оправдали поверење које су нам грађани на изборима указали. Један од најозбиљнијих проблема са којима се грађани општине Апатин и целог Западнобачког округа у последње време суочавају је проблем илегалних миграната. Српска радикална странка је још пре пет година упозоравала јавност шта ће се догодити уколико држава одлучно не спречи неконтролисан и нелегалан прилив миграната на територију Републике Србије. Захтевали смо подизање зида на граници по узору на Мађарску, присуство припадника Војске Србије на границама како би се спречио њихов нелегалан улазак у државу и евентуално њихово трајно насељавање. Актуелни режим се у циљу додворавања Европској унији оглушио на сва наша упозорења и на тај начин су наступиле последице и проблеми које данас имамо. У последње време забележен је велики прилив миграната, како у нашој општини тако и у целом региону, а све су чешћи њихови груби насртаји на наше грађане и њихову имовину. Министарство унутрашњих послова без адекватне реакције све то мирно посматра, као да се ништа не догађа. Грађани су уплашени, незаштићени и пуштени да сами решавају новонастали проблем, што може изазвати још штетније последице и још већу нетрпељивост. С обзиром да постоји велика опасност да би се у наредном периоду могао догодити инцидент већих размера, захтевамо од Министарства унутрашњих послова и надлежних државних органа да заштите безбедност и имовину грађана и да све мигранте депортују са територије наше општине. Боравак миграната на територији општине Апатин је апсолутно неоправдан јер у нашој општини не постоји прихватни центар ни гранични прелаз, те захтевамо њихово хитно измештање.

Српска радикална странка је против боравка миграната на територији Србије и против њиховог трајног настањивања, а наша држава нема никакву моралну обавезу да их збрињава.