Захтевамо преносе седница локалног парламента

Општински одбор Српске радикалне странке Апатин захтева од актуелне владајуће већине да обезбеди услове за телевизијско преношење седница Скупштине општине Апатин.

На последњој седници Скупштине општине, одборник Српске радикалне странке Милорад Мрђа је, позивајући се на Пословник о раду Скупштине, затражио да се што пре обезбеде преноси седница у директном или одложеном преносу по узору на општине у окружењу (Сомбор, Оџаци).

С обзиром да се за финансирање медија и њихових активности годишње издваја преко 10 милиона динара из буџета наше општине, сматрамо да би преноси седница требало да представљају приоритет у области јавног информисања, уместо финансирања бесмислених медијских пројеката који нису у интересу грађана.

Подсећамо јавност да је владајућа партија непосредно по доласку на власт 2016. године вратила преносе седница, што смо у том моменту и подржали, али су након нешто више од годину дана преноси укинути, из нама непознатих разлога. Грађани нису упознати са активностима у локалном парламенту и о најважнијим одлукама које се доносе, те захтевамо да се што пре врате преноси седница јер би се тиме постигла већа транспарентност рада Скупштине, ефикасније деловање одборника, као и објективно информисање грађана.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ