Захтевамо више новца за пољопривреду!

Пчињски окружни одбор Српске радикалне странке обавештава јавност да је пажљиво проучио Одлуку о буџету општине Владичин Хан за 2021. годину. Поменутим буџетом предвиђено је да ће плате запослених грађане општине Владичин Хан коштати преко 143 милиона динара.

Истовремено, за пољопривреду и рурални развој напредњачка власт је из општинског буџета издвојила свега 6 милиона динара; прецизније, 6.200.000,00 динара.

Занимљиво је да је напредњачка власт на име текуће буџетске резерве определила готово 22 милиона динара. Реч је о средствима која се користе за непланиране сврхе или за сврхе за које није било обезбеђено довољно средстава.

Ми, српски радикали, сматрамо да је овакво понашање напредњачке власти у Владичином Хану скандалозно и да представља јасан показатељ да напредњачка власт не уме да одреди приоритете у вођењу општине. Један од приоритета у вођењу општине Владичин Хан требало би да буде очување села, развој пољопривреде и стварање услова за останак људи на огњиштима својих предака.

Паметна власт би новац усмерила за помоћ породицама са децом, младим брачним паровима, предузетницима и пензионерима са ниским примањима, а не на плате и текућу буџетску резерву.

Подсећамо локалну напредњачку власт да је 2019. године у Владичином Хану рођена 151 беба, док је број умрлих 295.

Ми, српски радикали, мишљења смо да се под хитно мора приступити изменама општинског буџета како би се ова брука уклонила и како би се под хитно помогло свим младим брачним паровима, а поготово како би се помогао развој пољопривреде. То је једини начин да се Владичин Хан спаси од пропасти. Бесмислено је милионе динара издвајати за џепове чланова општинске владе.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ