Заменик министра спољних послова Венецуеле упутио писмо Шешељу!

Током јучерашње посете посланика Српске радикалне странке амбасади Венецуеле у Београду, отправница послова Дија Надер де ел Андари предала је радикалима писмо заменика министра спољних послова Венецуеле за Европу Ивана Хила које је послао лидеру радикала др Војиславу Шешељу.

У писму је на пет страна детаљно објашњена актуелна политичка ситуација у Боливарској Републици Венецуели. Истакнуто је да се ова држава тренутно суочава са државним ударом, економском блокадом и евентуалном војном интервенцијом, те да се иза свих ових претњи налазе Сједињене Америчке Државе чији је циљ рушење демократски изабране Владе, са намером да поврате контролу над највећим резервама нафте на планети, које су у ексклузивном власништву државе Венецуеле. Објашњено је такође како је, на основу инструкција од стране америчке администрације, дошло до самопроглашења посланика Хуана Гваида за вршиоца дужности председника. У писму се наводи и да је председник Венецуеле Николас Мадуро од почетка свог мандата, који је преузео 10. јануара 2019. године, упутио чак 300 јавних позива на дијалог са опозицијом, упркос чињеници да је опозиција у потпуности контролисана од стране Сједињених Америчких Држава, које су Венецуели наметнуле веома оштре санкције које озбиљно угрожавају националну привреду и капацитет државе да задовољи потребе становништва.

Тренутна политичка ситуација у Венецуели веома је слична ситуацији у којој се Србија налазила пре две деценије, непосредно пред петооктобарски пуч. Свесни опасности са којом се Венецуела суочава и лоших намера Запада, који првенствено жели да преотме природне ресурсе ове државе, српски радикали настављају са недвосмисленом подршком легитимно изабраном председнику Венецуеле Николасу Мадуру.

Заменик министра Иван Хил до сада је обишао осам европских земаља и следећег уторка долази у посету Београду. Хил је поднео захтев за састанак Министарству спољних послова Србије, а српски радикали упозоравају режим и ресорног министра да српски народ очекује да држава Србија упути недвосмислену подршку слободарском народу Венецуеле и њиховим представницима које су демократским путем изабрали.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР