Зауставите исељавање младих људи из борског округа!

Борски окружни одбор Српске радикалне странке позива напредњачке власти у Бору, Неготину, Мајданпеку и Кладову да под хитно приступе ребалансима општинских буџета и уштедама на свим позицијама, како би сав расположиви новац усмерили у правцу пружања помоћи младим брачним паровима, породицама са децом и младим предузетницима.

Ми, српски радикали, подсећамо напредњачке власти да се број становника у борском округу, у периоду од 2011. до 2019. године, смањио за близу 14.000 људи. Према расположивим подацима, на територији борског округа средином 2019. године живело је око 111.000 становника. Нажалост, тренд смањивања броја становника се наставио и у 2020. години. Евидентно је да се исељавање младих људи одвија у два правца – у веће центре у Србији и у иностранство.

Ми, српски радикали, као одговорни људи и српске патриоте, позивамо напредњачке власти да се под хитно посвете решавању овог проблема. Бесмислено је да власт сву енергију троши на борбу за сигурне гласове, фотеље и лагодан живот. Уколико се под хитно не предузму одређене пронаталитетне мере које би довеле до повећања броја становника, а самим тим и до повећања броја пореских обвезника, бићемо сведоци нестајања читавих насеља у нашем округу.

Ми, српски радикали, позивамо владајућу странку да посебну пажњу обрати на младе брачне парове и да предузме све могуће мере како би се тим људима решиле стамбене потребе.

Такође, позивамо општинске власти у све четири општине да под хитно пронађу финансијска средства како би се помогло младим предузетницима у развијању њиховог бизниса и стварању услова за отварање додатних радних места.

Упозоравамо напредњачке власти да је ово можда последњи тренутак да се тргну и да нешто учине како би се бар ублажио овај демографски суноврат на територији борског округа. У супротном, више неће имати ко да плаћа порезе и друге дажбине од којих добијају функционерске плате и друга примања.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ