Зауставите исељавање младих људи из Кладова!

Борски окружни одбор Српске радикалне странке подсећа јавност да је Скупштина општине Кладово на седници одржаној дана 16. децембра 2020. године усвојила општински буџет за 2021. годину. Поменутим буџетом предвиђено је да ће се буџетски дефицит од преко 60 милиона динара финансирати из нераспоређеног вишка прихода из ранијих година и задуживања.

Ми, српски радикали, позивамо локалну власт да објасни грађанима Кладова одакле потиче толики вишак прихода из ранијих година. Друге општине би толики новац искористиле како би решиле неки од егзистенцијалних проблема својих грађана, међутим, напредњачка власт у Кладову новац држи на општинском рачуну док Кладово пропада. Очигледно је да власт није способна да реализује било какав озбиљнији пројекат који би грађанима показао да не плаћају узалуд порезе и друге дажбине.

Притом, напредњачка власт је за пољопривреду и рурални развој предвидела свега 9 милиона динара, док је за општинску владу, тј. општинско веће, идвојила преко 5 милиона динара. Дакле, приоритети су јасни и видљиви.

Ми, српски радикали, позивамо чланове општинског већа да јавно поднесу извештај о свом раду и о својим примања. Грађани Кладова имају право да знају колико их коштају локални „министри”. Сама чињеница да је општина Кладово за мање од десет година изгубила преко 2.300 становника довољно говори колико је способна општинска власт.

Ми, српски радикали, позивамо општинску власт да умањи трошкове свих политичких тела у општини Кладово и да сав новац преусмери како би помогла младе брачне парове, породице са децом и предузетнике. Општинска власт мора употребити сва расположива средства како би зауставила одлив становништва ка већим центрима и иностранству.

Бесмислено је да општинска власт издваја готово 5 милиона динара за информисање, а 9 милиона за пољопривреду. То је неодговорно понашање. Не може се општинска каса користити за предизборну кампању локалног напредњачког картела.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ