Зауставите нестанак Босилеграда!

Општински одбор Босилеград Српске радикалне странке месецима упозорава руководства појединих општина у Пчињском округу да започну предузимање хитних мера како би се спречио тихи нестанак појединих општина; прецизније, како би се ублажио пад броја становника, тј. исељавање наших суграђана.

Овај проблем посебно је изражен у општини Босилеград, која је за десетак година изгубила преко 1.200 становника. Тако кажу најновији подаци Републичког завода за статистику. Наиме, према тим подацима, средином 2020. године у овој општини живело је мање од 7.000 становника; прецизније, 6.924 становника. У овој општини у 2020. години рођено је свега 40 беба, а број умрлих је готово 150. Сама чињеница да је 2020. године у Босилеграду закључен 21 брак довољно говори какве су тенденције у наредном периоду.

За све то време, општинску власт држи председник општине Босилеград Владимир Захаријев и ови подаци су најбољи показатељ колико је он успешан као председник општине. Евидентно је да општинска власт није у стању да осмисли било какве програме и пројекте којима би задржала своје суграђане на својим огњиштима.

Општински буџет, очигледно, служи само да се одржи гола власт и да се исплате зараде општинарима. Средства из буџета за 2021. годину су потрошена, али нема видљивог бољитка у свакодневном животу становника ове општине. Жалосно је да општинска власт за развој пољопривреде у овој општини издваја мало више од осам милиона динара, док је укупни буџет ове општине за 2021. годину износио близу шестсто милиона динара.

Ми, српски радикали, позивамо општинско руководство у Босилеграду да сва расположива средства употреби за хитно пружање помоћи младим брачним паровима, породицама са децом и предузетницима, како би се зауставило тихо гашење Босилеграда. Власт је дужна да све општинске службе стави у функцију развоја ове општине и да пружи помоћ свим становницима, без обзира на политичку припадност. Уколико општинска власт не буде брзо реаговала, јасно је да ће још већи број људи напустити општину Босилеград у потрази за бољим животом.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ