Зауставити увођење система „Око соколово“ у Ужицу!

Општински одбор Српске радикалне странке Ужице скреће пажњу јавности и апелује на
градску управу Града Ужица да је потребно зауставити увођење система „Око соколово“, имајући у виду да је кључни саобраћајни проблем у граду недостатак паркинг места. Град Ужице годинама уназад има озбиљних проблема са недостатком паркинг места, посебно у ужем градском језгру, а један од узрока је свакако и конфигурација терена.

„Велики број садржаја, као што је одлазак на посао, у школу, трговину, обављање
административних послова, посета спортским манифестацијама и слично, доводи суграђане унутар градског језгра, а јасно је да Град Ужице са постојећим паркинг простором не може да одговори на све захтеве корисника возила. Ми српски радикали сматрамо да наш град није спреман да уведе систем „Око соколово“. Зашто? Зато што овај систем у овом моменту неће стати на пут бахатим возачима, него ће нанети већу штету и намете грађанима”, упозорио је јавност Стефан Максимовић, председник Општинског одбора Српске радикалне странке Севојно.

Српска радикална странка сматра да систем „Око соколово“ има доста недостатака, а да је селективно кажњавање један од њих. У складу са овом праксом, фотографије стижу у централу, где их службеник прегледа и по својој процени доноси одлуку да ли је у питању прекршај или не. Локална самоуправа би, уместо тога, требало да обезбеди минималан број паркинг места како би се спречило непрописно паркирање, а то се може обезбедити изградњом вишеспратних гаражних простора на месту постојећих паркинг простора.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ