Златно доба без питке воде!

Српска радикална странка подсећа градоначелника Врања Слободана Миленковића да село Нерадовац, удаљено свега пет километара од Врања, још увек нема питку воду. То је недопустиво у 21. веку! Јавно питамо градоначелника Миленковића зашто овај проблем није решен. Зашто у градском буџету нису издвојена средства за изградњу водовода до Нерадовца? Зар је могуће да ово представља нерешив проблем за напредњачку власт у Врању? Како је могуће да у тзв. златном добу становници Нерадовца немају питку воду? Чиме су заслужили овакво понижење и занемаривање од стране градске власти? Како се уопште може говорити о обнови села и задржавању младих људи у селу, ако власт није у стању да им обезбеди елементарне услове за живот?

Подсећамо ширу јавност да је реч о селу у коме је на прошлим парламентарним изборима победио Савез војвођанских Мађара захваљјући циркусу који је власт режирала. Тамо су дефиловали представници разних сателитских група које је власт формирала како би напакостила Српској радикалној странци која је одувек била глас народа. Сви се сећамо те бруке о којој је данима брујала цела држава. Вероватно је да би тај водовод пре изградио СВМ, него напредњачка власт у Врању.

Поставља се логично питање – Зашто становници Нерадовца плаћају порез на имовину и друге дажбине које намеће градска власт, ако немају приступ питкој води?! Требало би да на ово питање одговоре градоначелник Врања и његови сарадници који примају високе плате и уживају разне привилегије, док њихови суграђани у Нерадовцу живе у условима који не приличе 21. веку. Њима је Нерадовац био занимљив само неколико дана пре локалних избора, када је требало обезбедити што већи број гласова за њихов удобан и безбрижан живот. Добро нам је познато да напредњаке интересују само гласови и проценти, а не „обични” људи и њихови свакодневни проблеми. Очигледно је да у  радској власти нема људи који су у стању да одреде приоритете у вођењу града. Они су
постали приоритет сами себи, а окружили су се телохранитељима који их чувају као беле медведе.

Ми српски радикали захтевамо да се овај проблем хитно реши, а не да њихово решавање траје годинама.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР