Златно доба носи и златна повећања примања за чак 40%, али само за напредњачко руководство у Краљеву

Градски одбор Српске радикалне странке Краљево упозорава актуелну власт на ситуацију која је до јуче била колико-толико нормална, данас већ апсурд, а сутра ко зна шта нас очекује. То је стање које је са собом донела актуелна градска власт у Краљеву. Наиме, на предлог градоначелника да се градским већницима повећају примања, ништа мање него 40%, док држава просвети и осталим јавним предузећима, као и пензионерима, одређује повећање од око 3%, а херојима, медицинским радницима 5%, Градски одбор Српске радикалне странке Краљево с правом пита да ли овде ико има здравог разума. О памети да не говоримо, јер да ико има бар здравог разума, овако нешто не би било ни предложено.

– Док су нам угоститељска предузећа, самосталне занатлије, фризери и друге услужне делатности пред затварањем, српски радикали у Краљеву се питају да ли оваква политика обезбеђује боље сутра или већ ионако тешку постојећу економску ситуацију гура у понор. Градски одбор Српске радикалне странке Краљево предлаже да се уместо повећања плата градским већницима у Краљеву новчана средства преусмере на угоститељске објекте, фризере или лечење болесне деце – истакла је Виолета Петровић, технички секретар Рашког окружног одбора Српске радикалне странке.

Српски радикали питају актуелну власт да ли је ово право време за размишљање и одлучивање о оваквим предлозима. Сматрамо да је ово очигледно смејање народу у лице. Народу који га је бирао и делегирао да у његово име одлучује и доноси одлуке. Народ се бори са вирусом, тешком финансијском ситуацијом, болешћу и осталим проблемима који га притискају, па не може да верује да је овако изигран од стране власти и људи којима је указао поверење. Зато српски радикали сматрају да је оваква одлука у овом тешком тренутку борбе против Ковида срамна и нечасна и апелује да се новчана средства преусмере на помоћ здравству, на лечење деце са ретким болестима и на људе који су у овој ситуацији највише претрпели.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ