Зоран Борјан: СРС би решила проблем загађења животне средине у Србији

Члан Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке Зоран Борјан изјавио је данас да и поред очигледних проблема у области заштите животне средине, власт у Србији „ни по новој стратегији заштиту животне средине не препознаје као један од приоритета фискалне политике”.

Борјан је изјавио да „ниједном до сада нисмо чули никога из ЕУ да скреће пажњу на то да тај проблем треба да се реши, иако је то у њиховим земљама приоритет”.

– Од њих стижу само политички захтеви који су њима у интересу. Колико је погубан тај пут у ЕУ, још погубнији је по српски народ однос ове власти по том питању – рекао је Борјан.

Он је позвао власт да „престане да се игра са овом темом и коначно се позабави овим проблемом”, додајући да би СРС тај проблем решила, пре свега тако што би „преусмерили новац који сваке године иде неким небулозним невладиним организацијама” у развој заштите животне средине.

Он је рекао да би стратегија СРС за решавање тог проблема била и „одвајање новца из буџета на основу пореза за цигарете, пластичну амбалажу и моторна возила, као и инвестициона средстава за објекте за које је прописана обавезна израда анализа утицаја на животну средину”.

Према његовим речима, радикали би „посебним казненим мерама санкционисали увоз, прераду, складиштење и одлагање радиоактивног материјала иностраног порекла”, а предвидели би најстроже санкције „за државне органе задужене за послове заштите животне средине који не објаве истините податке који се односе на квалитет животне средине”.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ