Звездарски радикали брину о својим комшијама, напредњачка власт одбија да решава проблеме

Одборници Српске радикалне странке у Општини Звездара већ четири године захтевају да гробље у Малом Мокром Лугу преузме ЈКП „Погребне услуге“. На последњој седници општинске скупштине одбијен је предлог српских радикала да се у дневни ред седнице уврсти Извештај радне групе задужене за решавање овог проблема.

Гробље у Малом Мокром Лугу се шири без икакве контроле и потребних дозвола. Власници парцела око гробља продају гробна местапо цениод 150 евра по квадратном метру. Од 2000.године нема званичне евиденције о броју и именима сахрањених на овом месном гробљу. Нико није водио рачуна о еколошко-санитарним условима земљишта, велики број гробова је под водом,а споменицима прети урушавање.

На гробљу у Малом Мокром Лугу има све више сахрана и једино решење за одржавање гробља и изградњу приступног пута јесте да гробље пређе у систем одржавања ЈКП „Погребне услуге“, или да бригу о гробљу преузме Градска општина Звездара.

Одбијен је предлог радикалских одборника да се у дневни ред седнице уврсти и расправа о неопходности израде регулационих планова за насеља Велики и Мали Мокри Луг и Миријево. Недостатак регулационих планова је основни разлог за цветање такозване дивље градње, за шта су директно одговорне општинске и градске власти.

Владајућа већина није прихватила ниједан радикалски предлог за измену дневног реда, али ће српски радикали Звездаре, као и целе Србије, наставити да се боре за интересе својих суграђана и редовно ће их обавештавати о својим активностима.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР