Док Банат пије воду пуну арсена, Мировић гради зграду РТВ за 44 милиона евра!

„Српска радикална странка је са огорчењем и у неверици примила информацију, коју је у јавност пласирао Миодраг Копривица, генерални директор Радио телевизије Војводине да ће нова пословна зграда РТВ на Мишелуку коштати чак 44 милиона евра. Ово је скандал без преседана. Док је за највећи део Војводине у 21. веку, основна комунална инфраструктура – вода, асфалт, струја и канализација мисаона именица, бахати напредњачки покрајински режим се расипа милионима на пројекте од којих грађани немају никакве користи. Док Банат пије воду пуну арсена, Мировић гради спејс шатл зграду за телевизију, која није медијски сервис грађана, него партијска телевизија Српске напредне странке. Српска радикална странка захтева смену Миодрага Копривице и комплетног руководства РТВ, расписивање јавног конкурса за избор новог директора и формирање вишестраначког управног одбора, састављеног од представника свих парламентарних странака.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе Српске радикалне странке у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао да упорно, годину и по дана, тражи од Игора Мировића званичну информацију, која је коначна цена коштања нове пословне зграде РТВ, али да председник Покрајинске владе избегава одговор.

„Када се кренуло у реализацију пројекта, Мировић је тврдио да ће нова зграда РТВ коштати између 1,5 и 1,8 милијарди динара. Међутим, у међувремену, трошкови су удвостручени. На једвите јаде, преко посланичког питања, добио сам половичан одговор да ће изградња коштати 3.150.800.000.000,00 динара, али да та цена не подразумева техничко – технолошко опремање објекта. Дакле, сама изградња, без опремања објекта, коштаће више од 25 милиона евра. Осиромашени грађани морају знати да су златом плаћали изградњу нове зграде телевизије, јер ће, за сваки изграђени квадратни метар, бити плаћено преко 1600 евра. Мировићу, објасни јавности, како је могуће да квадрат нове зграде РТВ кошта 1600 евра?!“ – нагласио је Јакшић.

Српски радикали истичу да је зграда Радио телевизије Војводине, један у низу, промашених, мегаломанских пројеката од којих грађани немају никакав бенефит.

„Напредњачки покрајински режим не интересује поражавајућа чињеница да комплетан северни и средњи Банат пије неисправну воду, пуну арсена, да добар део села по Војводини нема асфалт, нити канализацију. Уместо да финансирају изградњу пречистача отпадних вода, канализације и фабрика воде, као елементарне цивилизацијске потребе, покрајински режим зида нову зграду телевизије, на којој је забрањена свака критика неспособног и у криминалу огрезлог напредњачког режима на републичком и покрајинском нивоу. Српска радикална странка захтева од Игора Мировића да, потврди или демантује, информацију да ће грађани за зграду РТВ платити 44 милиона евра.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ