Хаотично стање у ЈП “Војводинашуме“!

„Српска радикална странка изражава незадовољство и забринутост због неподношљиве и хаотичне ситуације у ЈП „Војводинашуме“, чији је оснивач Скупштина АП Војводине. Због вишегодишњег неразумевања и немара руководства, у овом Јавном предузећу се најгрубље крши колективни уговор, не постоји јединствена систематизација радних места, док правилници, анекси уговора, норме и остали акти нису усаглашени и нису једнаки за цело ЈП “Војводинашуме“. Ово ЈП је јединствено у Републици Србији по томе, што различито третира, вреднује и награђује рад запослених у зависности ком Шумском газдинству припадају, у оквиру система “Војводинашуме.” – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе “Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка” у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао, да је фаворизовање појединих организационих јединица, од стране руководства ЈП “Војводинашуме”, проузроковало револт огромног броја запослених у овом ЈП.

“Противно Закону о раду и колективном уговору у ЈП “Војводинашуме” вредност обрачунског бода није једнака у свим деловима овог предузећа, па самим тим ни основна зарада радника, на истом радном месту, са истом стручном спремом није једнака. Државна ревизорска институција је скренула пажњу руководству ЈП “Војводинашуме” да мора исправити ове неправилности које се косе са Законом, али без успеха. Незадовољни радници су више пута покушавали да разреше спорна питања у разговору са руководством ЈП, такође, без успеха. Епилог је преко 200 тужби запослених у ЈП “Војводинашуме” против овог предузећа.” – истакао је Јакшић.

Након покретања тужби, у којима незадовољни радници траже да се у последње три године обештете за средства која су им ускраћена, руководство ЈП “Војводинашуме” креће у обрачун са онима који су тужили предузеће, шиканирајући и смењујући их.

“Нездравој атмосфери и хаотичном стању у ЈП “Војводинашуме” се мора стати на пут. Српска радикална странка позива власт у Војводини да се укључи у решавање нагомиланих проблема, да уведе ред у ЈП “Војводинашуме”, чији је оснивач Покрајина, како би сви запослени били једнако третирани, уважени и награђени, у складу са законским прописима.” – закључио је Ђурађ Јакшић.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ