Катастрофални резултати Управе за капитална улагања! Сменити Недељка Ковачевића!

„Српска радикална странка изражава незадовољство и забринутост због поражавајућих
резултата које, у последње три године, бележи Управа за капитална улагања АП Војводине.
Ова Управа, која би требала да буде мотор развоја Покрајине и кључан чинилац у реализацији капиталних пројеката, није у стању да оствари нити половину свог годишњег плана. Бедна,трома и траљава реализација програма Управе за капитална улагања негативно утиче на квалитет живота грађана који живе на простору АП Војводине. Српска радикална странка је мишљења да сваки динар издвојен из буџета за капиталне пројекте мора бити искоришћен, јер је жалосно низак ниво комуналне опремљености АП Војводине. У 21. веку, примарна комунална инфраструктура – вода, асфалт, струја и канализација, за већи део Војводине је научна фантастика. У преко 100 градова, општина и села људи пију воду пуну арсена, свега 40% простора АПВ је покривен канализационом мрежом, а Управа за капитална улагања на половини године приказује остварење плана од бедних 14%. Српска радикална странка захтева од Игора Мировића да смени Недељка Ковачевића, директора Управе за капитална улагања АП Војводине.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе Српске радикалне странке у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао да, од громогласно најављених пројеката на простору северне српске
Покрајине, нема ништа.


„Напредњачки покрајински режим није испунио нити једно предизборно обећање.
Игор Мировић је на сав глас најављивао ауто – пут Нови Сад – Рума, са тунелом кроз Фрушку гору, изградњу тзв. Банатске магистрале, изградњу и реконструкцију Клиничког центра Војводине, изградњу спортско – рекреативног центра на Летенци, решавање проблема са водоснабдевањем северног и средњег Баната... Све што су напредњаци обећали, све су слагали. Ни један од ових пројеката није реализован, а мале су шансе да било шта буде започето до краја овога мандата.“ – нагласио је Јакшић.


Српски радикали су незадовољни због значајног умањења буџета Управе за капитална
улагања АПВ у овој години и усмеравању милионских износа на текућу буџетску резерву.


„Када власт нема јасан план, програм и визију развоја, када води „о рук“ политику и
лута од немила до недрага, онда јој је кључан извор финансирања текућа буџетска резерва, за „важне“ пројекте који су некоме у доколици или у кафани пали на памет. У првој половини ове године, са рачуна Управе за капитална улагања, пренето је у текућу буџетску резерву чак 660 милиона динара, а буџет Управе је мањи за чак 1,5 милијарди динара, у односу на прошлу годину. Због катастрофалних резултата, незнања и неспособности Недељко Ковачевић мора бити смењен са функције директора Управе за капитална улагања АПВ.“ – закључио је Ђурађ
Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ