Матерински додатак изнуђен потез! Мировићу, врати накнаду за треће дете у АП Војводини!

„Српска радикална странка је подржала доношење одлуке о материнском додатку за незапослене мајке које роде треће и четврто дете на простору АП Војводине, јер као озбиљна, државотворна и одговорна политичка партија схватамо озбиљност ситуације и значај сваке, па и најмање, популационе мере за опстанак државе и народа. Међутим, ова мера је очајнички покушај компензације за отето, безусловно право на накнаду породицама у којима се роди треће дете на простору АП Војводине. Матерински додатак је изнуђен потез Покрајинске владе, после жестоког протеста и одијума јавности, након срамне и скандалозне одлуке Игора Мировића да укине двогодишњу накнаду за породице које добију треће дете. Мировић се јавно руга овим породицама празном причом, како финансирање прелази на републички ниво, јер Закон о финансијској подршци породици са децом, предвиђа да АП, општина или град могу да утврде већи обим права и повољније услове за њихово остваривање, уколико постоје средства у буџету. Српска радикална странка позива Игора Мировића да врати оно што је отео, нажалост, малобројним вишечланим породицама на простору АП Војводине.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао да, не постоји оправдање за укидање једине конкретне популационе мере, која је финансирана из покрајинског буџета пет година, јер су демографски показатељи катастрофални, нарочито, на простору северне српске Покрајине.

„После доношења новог Закона о финансијској подршци породицама са децом, оно што је укинула АП Војводина, увео је Град Београд. Како се Мировић није угледао на своје страначке колеге из Београда?! Додуше, није Горан Весић баш неки „огледан примерак“, али је у овом случају показао више зрелости и разума од Игора Мировића. Напредњачки покрајински режим је обећавао нову, непревазиђену и најбољу популациону политику у АП Војводини, а уместо тога, отео је вишечланим породицама двогодишњу накнаду, која је финансирана из буџета.“ – истакао је Јакшић.

Српски радикали истичу да је одлука о материнском додатку прилично рестриктивна, јер не обухвата све незапослене мајке, него само оне, које су се, годину дана пре рођења детета, водиле на евиденцији Националне службе за запошљавање као незапослене. Дакле, уместо општег, безусловног права које је важило за све, уведено је ново, врло ограничено, које подразумева помоћ за мали број породица.

„Игор Мировић финансира са 30 милиона евра нову зграду РТВ, разбацује милионе на „маглу“ коју продаје тзв. Фонд Европски послови и Развојна агенција Војводине, расипа милионе на лични комфор и раскош, а укида накнаду од 12.000 динара, ретким породицама које су добиле треће дете. Ако је Вучић заиста заинтересован да ухапси лопове, мора кренути од напредњачког покрајинског режима. У Покрајинској влади је најжешћа конкуренција за дугогодишњу робију. У врху напредњачког покрајинског режима има много већих лопова и сецикеса, него што је Драгољуб Симоновић из Гроцке.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ