Напредњачки покрајински режим у паници, на све начине покушава да ућутка српске радикале!

„Српска радикална странка изражава незадовољство и забринутост због покушаја напредњачког режима да у недостатку ваљане политичке аргументације, проузроковане катастрофалним резултатима Мировићеве Покрајинске владе, ућутка српске радикале и укине демократију у покрајинском Парламенту. На све начине напредњаци покушавају да спрече, ограниче, закину и украду расправу у Скупштини АП Војводине. Свесрдну помоћ у обесмишљавању расправе, покрајинском режиму пружа Иштван Пастор, председник Скупштине, који је на последњој седници превазишао сам себе, када је у једну спојио двадесет тачака дневног реда, како се не би водила расправа о бедним резултатима, промашеним инвестицијама и темама, као и о криминалу Игора Мировића и његове дружине. Катастрофални биланси, ниједно испуњено обећање, лоша кадровска политика и криминал на сваком кораку разоружали су напредњачки режим у Војводини, који у паничном страху прибегава најпримитивнијим методама, како би ућуткао Српску радикалну странку, једину истинску опозицију у Скупштини.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао да је, рецепт за разводњавање квалитетне расправе, у покрајинској Скупштини, преузет из Народне Скупштине Републике Србије.

„Пастор попут Маје Гојковић групише у једну, теме које немају благе везе једна са другом. Спојити двадесет тачака у једну целину и дати посланицима десет, односно пет минута за расправу је друго име за укидање суштине парламента. Скупштина је место где се говори, а не ћути и ћутке гласа. Посланички сат на почетку седнице је претворен у забавно – хумористичку сапуницу, чији је главни лик Игор Мировић. Траги – комично звуче намештена питања и припремљени одговори извршне власти. Бајка о савршеном стању у Покрајини траје колико и посланички сат, у оквиру ког, режимски посланици постављају бесмислена питања Покрајинској влади, само како би спречили опозицију да постави суштинска питања и жигоше криминал оних који врше власт.“ – нагласио је Јакшић.

Српски радикали истичу да је покрајинска Скупштина једини парламент у Републици Србији, где подносилац амандмана нема могућност да, у два минута, образложи поднети предлог.

  • предлог буџета поднели смо 60 амандмана, али смо, новим Пословником, спречени да образложимо предлоге у оквиру уобичајених два минута. На све могуће начине, у криминалу огрезао, Мировићев режим покушава да укине расправу у Скупштини. Српска радикална странка позива напредњаке да у отвореној политичкој дебати у Скупштини АП Војводине, укрстимо аргументацију, а не да прикривају лоповлук Мировићеве дружине, бежећи од расправе и укидајући одавно постављене постулате парламентарне демократије.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ