Нема успеха и среће са "курсаџијама" на челу ЈКП у Новом Саду!

На седници Скупштине Града Новог Сада, Одборничка група „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ оштро је критиковала избор седам директора ЈП и ЈКП чији је оснивач град Нови Сад.

„Јавни конкурс за избор директора ЈП представља најобичнију фарсу и јефтино, неубедљиво симулирање демократије и транспарентности са унапред апсолутно познатим исходом конкурса. Овим конкурсима само се задовољава форма, а суштина остаје иста, непромењена. Ко ће бити директор ЈП одређује политичка партија, а не некаква Комисија за именовања града, нити стручне квалификације кандидата који учествују на конкурсу.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Одборничке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини Града Новог Сада.

Јакшић је истакао да српски радикали немају проблем са тим да политичке партије одређују ко ће бити директори ЈП. За Српску радикалну странку је то природно и нормално, јер су политичке партије учествовале на изборима, добиле подршку грађана и преузеле одговорност за руковођење Градом.

„Српска радикална странка је мишљења да је проблем у нечем другом. Проблем је у лошем одабиру, лошој селекцији, неубедљивој и лошој кадровској политици. За директоре се не бирају најобразованији, најспособнији и најчеститији, него најпослушнији и најсервилнији људи, они који знају да направе „комбинацију“. Седам досадашњих вршиоца дужности изабрано је за директоре ЈКП, само двојица имају државни факултет, а њих пет има сумњиву диплому и завршило је високу вечерњу школу.

Не можемо чудом да се начудимо, што десетине хиљада младих високообразованих људи сваке године напушта земљу и одлази у бели свет. Млади људи одлазе, јер је у Србији поремећен систем вредности, јер се за министре у Влади, државне секретаре, начелнике округа, председнике општина и директоре ЈП бирају „курсаџије“, људи са сумњивим факултетским дипломама.“ – истакао је Јакшић.


Српска радикална странка сматра да су избори за Савете Месних заједница у Новом Саду обесмишљени, јер се заказују у сезони годишњих одмора и зато што су прекршени сви рокови и Статут Града од стране председника Скупштине, а састав Комисије за спровођење ових избора, који је састављен искључиво од представника власти, јасно указује да се власт у Новом Саду руководи оном Стаљиновом „није битно ко и како гласа, него ко броји гласове“.

„За разлику од остатка опозиције, Српска радикална странка ће учествовати на већини избора за Савете МЗ у Новом Саду, јер се српски радикали никада без борбе не предају. Позивам наше суграђане да изађу у што већем броју на ове изборе и да подрже кандидате Српске радикалне странке, који их никада нису изневерили и који ће се борити за њихове интересе.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ