Омогућити младим брачним паровима „кров над главом“ у Новом Саду!

„Српска радикална странка покреће иницијативу да град Нови Сад, почев од 2020. године, уведе нову меру у оквиру политике стамбене подршке – финансирање куповине сеоске куће са окућницом за младе брачне парове на теритирији Новог Сада. Предлажемо да износ који ће се финансирати из буџета не буде испод 1.000.000,00 динара и да буде бесповратан. Нови Сад, као град са највећим буџетом у Републици Србији, који сваке године исказује суфицит од 5 до 6 милијарди динара, има финансијски потенцијал да помогне младим брачним паровима да реше стамбено питање. Финансирањем једне овакве мере, спојили би лепо и корисно. Омогућили „кров над главом“ младим људима који стварају породице и оживели неколико села на територији Града, где доминирају тзв. старачка домаћинства.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Одборничке групе Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

    Јакшић је рекао да, српски радикали предлажу да се у првих неколико година финансира куповина сеоских кућа искључиво у оним насељеним местима, где има пуно празних, напуштених кућа, а мало деце.

    „Три су црне тачке на територији Новог Сада – Степановићево, Ковиљ и Бегеч. У ова три села има огроман број напуштених кућа, старачких домаћинстава и, нажалост, све мањи број деце. Поражавајуће делује податак да је у Степановићеву, селу потомака славних солунских добровољаца, ове године уписало први разред троје деце. У Ковиљу, родном месту великог Лазе Костића, огроман је број празних, напуштених кућа.  У Бегечу, које је богато повртарско село, има 150 – 200 празних кућа. Ако би Град на годишњем нивоу издвојио свега 30 милиона динара, оживели би 30 домаћинстава у ова три села. Огроман је број младих људи, који живе у родитељском домаћинству или су подстанари, а немају никакву могућност да реше стамбено питање. Куповином сеоске куће са окућницом, решили би стамбено питање, добили могућност за проширење породице и здраво одрастање своје деце.“ – истакао је Јакшић.

    Српски радикали предлажу да се, у наредној години, умање астрономске текуће субвенције појединим ЈП и ЈКП и да се та средства, делом, усмере на куповину сеоских кућа са окућницом за младе брачне парове.

    „Српска радикална странка је убеђена да би ова мера стамбене подршке изазвала огромно интересовање младих људи на територији Новог Сада, којима је доста животарења и потуцања без икакве перспективе и који би, оберучке, прихватили далеко квалитетнији и здравији живот, на свега 15 – 20 километара од центра Новог Сада. Српски радикали позивају власт у Граду да, у буџету за 2020. годину, планирају средства за куповину сеоских кућа за младе брачне парове на територији Новог Сада.“ – закључио је Ђурађ Јакшић. 

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ