Пластичне кесе су „кап у мору“ проблема у вези са заштитом животне средине!

Одборничка група Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада подржала је предлог одлуке да се од 1. јануара 2021. године, забрани коришћење пластичних кеса на месту продаје роба и услуга.  

    „Иако не мислимо да је забрана употребе пластичних кеса тема свих тема када је заштита животне средине у питању, подржали смо ову одлуку јер немамо намеру да стојимо на путу било којој врсти могућег напретка када је квалитет живота Новосађана у питању. Оно чега се ми прибојавамо када је ова одлука у питању јесте њена селективна примена, начин на који ће се одразити на потрошаче, али и продавце, те читав низ могућих проблема приликом њеног спровођења“ – сматра Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

    „Међутим, када већ говоримо о квалитету живота, воде, ваздуха, стању зеленила око нас, подсетићу вас да је једино Српска радикална странка све ове године остала доследна, залажући се против изградње Велике регионалне депоније на месту постојеће Градске депоније, која би требало да посталне сметлиште за одлагање смећа из чак седам општина Јужно-бачког округа. Сведоци смо да актуелна власт у Новом Саду, последњих седам година, није прстом мрднула да се овај проблем реши“ – рекла је Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

    Српска радикална странка подсећа јавност да у 21. веку, делови АП Војводине муку муче са неисправном водом, а да сви заједно пијемо воду најлошијег квалитета, препуну арсена. Приоритет, када је заштита животне средине у питању, мора бити решавање ових горућих питања, а тек онда забрана употребе пластичних кеса. 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ