Радикали против дискутабилног извештаја о раду Фондације 2021!

Одборничка група „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“, на последњној седници Скупштине Града Новог Сада, гласала је против свих извештаја о раду и пословању установа културе, чији је оснивач Град Нови Сад, али и против извештаја о раду Фондације Нови Сад 2021 – Европска престоница културе за 2017. годину.

  • радикална странка је врло критична када је рад ове Фондације у питању, али смо истовремено пружили одређене предлоге и сугестије за које сматрамо да могу помоћи у раду њених челних људи. Прво што је дискутабилно, јесте цифра која се издваја за плате осам запослених у Фондацији, која достиже вртоглавих 9 милиона динара на годишњем нивоу, што даје износ од 93 хиљаде као просечну плату запослених. Постављамо питање по којим стандардима су ови људи запослени и због чега им је прописана овако велика апанажа, када је врло добро познато да запослени у градским установама културе имају далеко мања примања, а стаж далеко дужи“ – сматра Јелена Мандарић, одборник Српске радикалне странке у скупштини Града Новог Сада.

„Друга ствар која је засметала нама српским радикалима и коју смо критиковали јесте дочек тзв. 7526. године. На нашу констатацију да прослава 7526. године, по историчарима пада на почетак месеца априла, директор Фондације нам је рекао да им идеја није била да се држе историјских референци, него да брендирају догађај којим би исказали нашу различитост од остатка Европе. Сматрамо да ако су већ имали такву идеју, нису требали да одаберу 13. јануар када сви ми православни верници по Јулијанском календару прослављамо дочек Православне нове године, која нема никакве везе са овом бизарном бројком 7526. Такође, постављамо и питање ако је неки догађај финансиран из буџета Града, зашто би се одржавао у малим просторима и при том, нашим суграђанима наплаћивао улаз у неке објекте. Фондација брани став да су наплатом улаза желели да изврше едукацију становништва да је потребно платити конзумирање културе у Новом Саду. Међутим, ми српски радикали смо против тога да се наши суграђани деле и да се улаз на неке догађаје селективно наплаћује у зависности од воље градских челника“ – истакла је Јелена Мандарић, додајући да је део извештаја у којем се говори о маркетиншкој промоцији Фондације током 2017 године, у најмању руку неозбиљан, јер у ситуацији када се у петогодишљем циклусу улаже 30 милиона евра ми добијамо табеларне податке да је фондацију током прошле године на Твитеру запратило 902 осбе, а на „You tubе“ 99 osoba.

Српској радикалној странци је добро познато да је ово прва година у раду Фондације Нови Сад 2021, и очекујемо, као и грађани Новог Сада далеко боље и конкретније резултате у наредном периоду. Имајући у виду да се ради о великој шанси за Град Нови Сад и све његове становнике, сматрамо да паушалним финансијским извештајима, попут овог који се нашао пред одборницима на седници Скупштине Града Новог Сада, није ту место и очекујемо да ће рад ове Фондације у будућности бити далеко транспарентнији, конкретнији и делотворнији, када је културна промоција Новог Сада у питању.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ