Саопштење за јавност

Одговорна социјална политика не сме да се сведе на празне слогане и манипулацију!

Српска радикална странка сматра да је Новосађанима доста обећања о социјално
одговорној политици и да снажне социјалне мере и подстицаји из буџета за најугроженије слојеве не смеју да се сведу на писма пензионерима и пар хиљада динара помоћи, по правилу, пред изборе.

„Власт се у Републици Србији, па и у Новом Саду, сети оних којима је помоћ најпотребнија, по правилу, пред изборе. Тих пар месеци ћете на све стране видети пакете помоћи, додатна социјална издвајања за пензионере и оне који живе у најтежим условима, а нико неће говорити о томе да су пензије пртивуставно смањене, да се труднице отпуштају са радних места, да мајке на породиљском остају без посла, да су нам потребне нове мере за решавање стамбеног питања младих брачних парова, али и свих оних који са овим проблемом не могу сами да се изборе, попут ратних војних инвалида и породица палих бораца. Власт је показала да није заинтересована
да створи дуготрајан и одржив систем социјалне политике на локалу, већ само и искуључиво како да манипулацијом са основним животним потребама најугроженијих слојева обезбеди што већи број гласова на изборима“ – истакла је Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

Српска радикална странка се залаже за максимално повећање социјалних издвајања из
буџета за најугорженије категорије становништва, попут трудница, вишечланих породица,
пензионера, прогнаних лица, породица палих бораца и особа са инвалидитетом.

„Сматрамо да је потребно, на нивоу Града Новог Сада, удвостручити помоћ из буџета у
породицама у којима се роди прво дете, али и увести посебну меру која ће омогућити издвајања из буџета породицама у којима се роди треће и свако наредно дете. Слогани на изборима увек лепо звуче, али шта ћемо онда када избори прођу?“ – поставила је питање Марина Недељковић, додавши да ништа мање није битно ни питање финансирања вештачки потпомогнутог процеса оплодње без обзира на старосну границу и број покушаја, али и помоћи младим брачним паровима за куповину куће са окућницом у приградским насељима, за шта се српски радикали, већ годинама, у Скупштини Града Новог Сада залажу.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ