Српски радикали организовали промоцију књиге Салиха Селимовића

У препуним просторијама Градског одбора Српске радикалне странке у Новом Саду синоћ је одржана промоција нове књиге Салиха Селимовића, историчара и публицисте из Сјенице, под насловом „Презимена и њихово порекло на сјеничко - пештерској висоравни". Српска радикална странка је издавач ове књиге, која је изазвала велику пажњу у целој Србији, а посебно на простору Старе Рашке.

 

„Деценијама уназад, Салих Селимовић се бави озбиљним истраживачким радом, прикупља и систематизује огромну историјску грађу и пише истину. Попут славних, Ахмед паше Херцеговића, Скендер бега Црнојевића, Мехмед паше Соколовића, Мехмеда Спахића, Авде Карабеговића, Мусафе Голубића, Меше Селимовића и Емира Кустирице, и Салих Селимовић не крије и поноси се својим српским пореклом" - рекао је Ђурађ Јакшић.

 

“Мој циљ је био да научно докажем чињенице које нас чине једним народом и да свима нама покажем ко смо, шта смо и одакле смо. Да будемо оно што јесмо. Дошао сам овде данас да говорим истину о нашем пореклу и да попут наших старих на сваком кораку скрећем пажњу на то” – истакао је Селимовић, додавши да данас прављење вештачке бошњачке нације представља озбиљан научни, културни и друштвени проблем и опасност.

 

„Ја не пристајем да будем Бошњак и нећу то да будем. Стари извори о становницима Босне говоре као о Србима са три вере. Не заборавите да је српски етнички и културни простор далеко већи од тренутних граница, а да се међународне констелације снага брзо мењају. Све иде у корист Србије и време ради за нас“ – закључио је аутор.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ