Српски радикали против концесије за изградњу јавних гаража у Новом Саду!

„Српска радикална странка се оштро противи идеји напредњачке власти у Граду да се путем концесије финансира изградња јавних гаража у Новом Саду. Мишљења смо да Нови Сад итекако има финансијски потенцијал да сам, сопственим средствима, финансира изградњу јавних гаража у најужем градском језгру, где је проблем паркирања најизраженији. Новом Саду, са годишњим буџетом од 30 милијарди динара, који сваке године исказује суфицит у висини 5-6 милијарди и који држи у пословним банкама 3,5 милијарде динара, не треба партнер за изградњу гаража. Нови Сад без већих напора, без приватних партнера и кредитног задуживања има капацитет да сам финансира изградњу јавних гаража и тиме реши дугогодишњи проблем. Изградња јавних гаража је врло исплатива инвестиција и не треба је дати приватном партнеру. Инвестирајући сам у јавне гараже, Нови Сад би решио један од горућих проблема и дугорочно обезбедио огроман приход за градски буџет.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Одборничке групе Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

Јакшић је рекао да, српски радикали годинама врше притисак по питању решавања проблема паркирања, али да, градска власт седам година није прстом мрднула.

„Предлог концесионог акта за изградњу гаража на период од 40 година је ван сваке памети. Свака концесија дужа од 20 година је проблематична и предугачка. Дати приватном партнеру, па макар он био и из Кине, да 40 година убира приход од паркирања у Новом Саду, зато што ће уложити 20 милиона евра у изградњу четири гараже у најужем језгру је скандалозна одлука, која иде директно на штету Новог Сада. Нови Сад без и најмањег напора, за четири календарске године, може изградити четири гараже на Тргу Републике, у улици Модене, у Шафариковој улици и покрај зграде Бановине.“ – нагласио је Јакшић.

Српски радикали сматрају да приоритет свих приоритета мора бити изградња гаража у самом центру, јер би то отворило могућност за коначно уређење Трифковићевог трга и за проширење пешачке зоне на комплетну Његошеву улицу, Милетићеву, Грчкошколску и улицу Николе Пашића, све до здања Матице српске.

„У каквом ће стању бити јавне гараже после 40 година коришћења и раубовања?! Биће зреле за тоталну реконструкцију и санацију. Српска радикална странка позива градску власт да одустане од идеје да се путем концесије решава проблем паркирања у Новом Саду и да, храбро, са огромним финансијским потенцијалима које Град има на располагању, крене у изградњу јавних гаража на критичним тачкама.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ