Српски радикали против оснивања Развојне агенције Војводине, јер представља паралелну институцију!

„Српска радикална странка гласаће против оснивања тзв. Развојне агенције Војводине, јер она представља паралелну институцију, с обзиром да се делокруг њеног рада, преклапа са оним што је у надлежности Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, као и Секретаријата за привреду и туризам. Никакав бенефит грађани неће имати од формирања још једне агенције, чији се рад финансира из буџета АП Војводине. Формирање нове Агенције, потврђује континуитет политике напредњачке покрајинске власти, са оним што су радиле досманлије у Војводини“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао, да је неуобичајено и недопустиво што предложена одлука о формирању Развојне агенције Војводине, предвиђа концентрацију моћи у рукама Покрајинске владе као извршног органа, а потпуно занемарује и маргинализује Скупштину АП Војводине, као представничко тело. Српски радикали истичу, као индикативно, да је све што је у АП Војводини имало префикс „развојно“ неславно завршило или било предмет оштре критике због пословања, наводећи пример Развојне банке и Развојног фонда Војводине.

„Српска радикална странка се залаже за укидање свих агенција, које обављају посао који је већ у надлежности министарстава на државном, односно секретаријата на покрајинском нивоу. Резултати рада ових агенција су углавном минорни, а енормне плате запослених у агенцијама, представљају огромно оптерећење за пореске обвезнике и за саму Републику Србију и АП Војводину. Укидањем преко 200 агенција, у буџету Републике Србије би се уштедело око 850 милиона евра на годишњем нивоу.“ – истакао је Јакшић.

Српски радикали се залажу за укидање Фонда „Европски послови“, јер овај Фонд нема сврху, не служи ничему, а годишње се за његов рад из буџета АП Војводине издваја преко 100 милиона динара.

„Оно што ради тзв. Фонд „Европски послови“ је обично продавање магле и узалуд бачен озбиљан новац из покрајинског буџета. ЕУ се распада, пуца по свим шавовима и питање је момента када ће нестати са лица земље. Српска радикална странка је мишљења да овај Фонд треба укинути, а средства усмерити на културу, образовање, здравство и пољопривреду у северној српској Покрајини“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

Нови Сад

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ