Српски радикали траже смену директора ЈВП „Воде Војводине!

„Српска радикална странка изражава незадовољство и огорченост због катастрофалног стања и хаоса који влада у Јавном водопривредном предузећу „Воде Војводине“. После извештаја Државне ревизорске институције о пословању овог предузећа у 2017. години, за очекивати је било да директор Славко Врнџић моментално поднесе неопозиву оставку. То би био једини исправан, моралан и нормалан чин. Државни ревизор у извештају констатује да се у „Водама Војводине“ не зна „ко пије, а ко плаћа“. Ревизор констатује ненаменско трошење средстава, избегавање јавних набавки, намештене послове, погрешно књижење, констатује потпуни хаос. Најодговорнији за хаотично стање у ЈВП „Воде Војводине“ је директор Славко Врнџић, који се показао недостојним за обављање ове функције. Српска радикална странка захтева од напредњачког покрајинског режима да моментално смени Врнџића и распише јавни конкурс за избор новог директора „Вода Војводине“. – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао да је, до сада незабележен случај да једно ЈП исказује на рачунима код пословних банака велика стања неутрошених средстава, а да, у исто време, у програму пословања исказује недостатак средстава за обављање поверене делатности.

„Колико су ствари у ЈВП „Воде Војводине“ доведене до апсурда сведочи податак да су, средства за израду техничке документације за потребе изградње система за наводњавање на подручју Војводине у висини од 126 милиона динара, преусмерена на текуће пословање и одржавање текуће ликвидности, без претходне сагласности надлежног Секретаријата. Тек накнадно, ретроактивно су „Воде Војводине“ упутиле захтев Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Покрајински режим прича празну причу о изградњи заливних система у Војводини, а онда наменска средства усмерава на гашење „пожара“ у систему „Вода Војводине“. Да су се ствари потпуно отеле контроли, потврђује податак да су „Воде Војводине“ дале на коришћење водно земљиште на којем су саграђене викендице трајног карактера, од чврстог материјала, иако се на овом земљишту могу градити искључиво објекти привременог карактера“. – истакао је Јакшић.

Српски радикали истичу да извештај Државне ревизорске институције потврђује, да се из касе ЈВП „Воде Војводине“ извлаче милиони на непотребне и фиктивне услуге преко новоформираних, буразерских фирми.

  • спроведеног поступка јавне набавке, новоформираној фирми за консалтинг и медијско оглашавање „Кварт Медија“ из Новог Сада, „Воде Војводине“ су платиле 2,9 милиона динара за полусатни промотивни филм. „Кварт Медија“ је формирана непосредно пре него што ће добити посао, вредан 25.000 евра, од „Вода Војводине“. Ово је класичан пример отимачине јавних средстава. Српска радикална странка позива напредњачки покрајински режим да моментално, без одлагања смени Славка Врнџића са места директора „Вода Војводине“. Због катастрофалног стања и хаотичне ситуације, Врнџић мора да „лети“ са функције.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ