Српски радикали траже већа средства за установе културе!

Српска радикална странка сматра да је културна политика у Граду Новом Саду у озбиљној кризи, да су издвајања за културу годинама уназад изузетно мала, а да су установе културе и културни радници сведени на пуко преживљавање.   

„Град Нови Сад из буџета опредељује више средстава за културу од републичког просека, али су то и даље видљиво мала средства која не могу да обезбеде несметан и функционалан рад установа културе чији је оснивач Град. Годинама уназад се понављају апели установа културе за озбиљним инвестицијама које би напокон обезбедиле нормалан рад и функционисање.“ – истакао је Вања Божић, потпредседник Градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад и одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новога Сада.

Српска радикална странка сматра да је недопустиво да Градска библиотека ради у лимитараном простору, а да је Завод за заштиту културе споменика Града Новог Сада већ годинама подстанар у два стана, која су недовољно функционална за обављање његове делатности.

„Ми српски радикали сматрамо да Град Нови Сад има и превише пословних простора у свом власништву који се годинама не користе, да би се допустило да установе културе кубуре са просторним и смештајним капацитетима. Поред тога, као конструктивна опозиција, више пута смо предлагали, да се у нашем граду отвори Музеј фотографије, Музеј спорта и Археолошки музеј, како би се културна понуда додатно оплеменила и обогатила“ – рекао је Божић.

Српска радикална странка у потпуности је затечена одлуком градске власти да се одбије иницијатива одборничке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ да се у Новом Саду подигне споменик једном од највећих светских умова Николи Тесли.

„Ми српски радикали нећемо одустати од намере да утичемо на градске челнике и да конкретним предлозима оплеменимо културну понуду Града Новога Сада. Тим поводом одборничка група „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ ће у јулу месецу, на годишњицу страдања свете руске царске породице Романов, покренути иницијативу за подизање спомен бисте руском императору Николају II Романову,  осведоченом пријатељу српског народа. Предлог Српске радикалне странке је да се спомен обележје Николају II Романову подигне у улици Максима Горког, која је до избијања Другог светског рата носила име по овом великану“ – закључио је Божић.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ