Српски радикали траже више новца за даровите студенте у Новом Саду!

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад сматра да су новчана средства, која су у прошлој години издвојена за стипендирање и подстицање даровитих студената и младих научних радника и студената у најмању руку недовољна и неусклађена са реалним потребама Града Новог Сада, као једног од кључних студентских центара у нашој држави.

„На основу Извештаја о реализацији буџета за 2016. годину можемо да видимо да су за потребе Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника универзитета у Новом Саду планирана средства у износу од 257.000 динара, а да су реализована у износу од 157.619 динара. То значи да је за пет стипендиста, како стоји на сајту овога Фонда издвојено у просеку по 31.523 динара за школску 2016/2017 годину.“ – истакла је Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

Српска радикална странка поставља питање како је могуће да се у граду Новом Саду, који има највећи буџет по глави становника у држави, за даровите студенте и младе научне раднике издваја свега 157.619 динара годишње, а за путовања градских челника преко 10 милиона годишње?

„Да ли могуће да у студентском центру као што је Нови Сад не постоји капацитет за новчано стимулисање будућих младих стручњака који ће превазилазити износ месечне плате неких градских челника, или се, у овом случају, ради о недостатку воље и заинтересованости оних који о овом питању одлучују?“ – закључила је Недељковић.

Српска радикална странка сматра да Град Нови Сад мора далеко енергичније и агилније да делује по питању стипендирања студената, младих научних радника и уметника, те да је заиста недопустиво да на годишњем нивоу и овако презентована минорна средства остају нереализована.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ