Српски радикали упозоравају на темпирану еколошку бомбу!

Одборничка група „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини Града Новог Сада није подржала Предлог плана квалитета ваздуха у Англомерацији „Нови Сад“ за период 2017-2021 године, услед чињенице да постоје бројна нерешена питања у вези са заштитом животне средине на територији Града Новог Сада.

„Према овом документу, Нови Сад заузима површину од 69 917, 2 ха, а од тога зеленим површинама припада свега 3 298 ха, што је недопустив податак, имајући у виду колико зеленило у једном граду утиче на здравље и квалитет живота његових становника. Постављамо питање Градској управи за заштиту животне средине шта се дешава са израдом Катастра зеле

них површина на територији Новог Сада, који подразумева прецизно лоцирање и тачно дефинисање свих врста зеленила са којим као Град располажемо?“ – рекла је Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

Иако је један од циљева актуелне градске власти био то да Нови Сад постане „зелени град“, како се у званичним документима наводи, јасно је да смо још увек далеко од тог идеала. У прилог томе, говори и одлука о изградњи велике регионалне депоније, која представља праву темпирану еколошку бомбу, потенцијално врло опасну за све Новосађане.

  • ли заиста можемо озбиљно да разговарамо о извештајима о квалитету ваздуха на територији града, када смо летос имали ситуацију да је градска депонија горела без престанка месец дана? Српска радикална странка је једина странка која се већ годинама у Скупштини Града Новог Сада противи плану о изградњи велике регионалне депоније у непоредној близини густо насељених приградских делова Клисе, Слане Баре и Видовданског насеља, али и Немановаца, Пејићевих салаша, Ченеја и извора воде „Ратно острво““ – истакла је Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ