Шта се дешава са поделом „Радосног детињства“?

Одборничка група Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада на данашњој конференцији за медије отворила је питање (не)спровођења скупштинске одлуке о дуго најављиваној подели установе „Радосног детињства“, која је од јануара ове године требала да заживи.

„Одлука о мрежи установа које обављају делатност предшколског васпитања и образовања на територији Града Новог Сада донета је на седници Скупштине Града почетком јуна 2017. године, а ми српски радикали смо још тада указивали на бројне мањкавости овако брзоплето формулисане и донете одлуке и нагласили смо да ће њена примена у пракси изазвати бројне проблеме, а да се у основи њеног доношења понајмање налази жеља градских челника да ускладе правилнике са новим законом. Подела предшколске установе на осам засебних јединица може произвести врло конфузно и хаотично стање, уз неизбежно нагомилавање административног апарата. Међутим, понајмање се говори и ради на решавању суштине проблема, а то је да су нам у овој установи потребни извршиоци у основној делатности, васпитачи, куварице, сервирке, и бољи радни услови за њих, а не нови директори, саветници и њихови возачи...“ – истакла је Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

  • Радикална странка позива надлежне органе, почевши од члана Градског већа за образовање и Градске управе за образовање, па све до Скупштине Града Новог Сада чији су одборници владајуће већине и донели ову одлуку да јавност и све нас, после више од годину дана статуса кво, коначно обавесте о правом стању ствари, када је подела предшколске установе „Радосно детињство“ у питању. У супротном, одлука мора бити стављена ван снаге и поново усклађена са законом и реалним потребама становништва Новог Сада.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ