Слободан Вуковић о проблемима Рома у улици Вука Врчевића

Подршка Ромима са Палилуле

Становници Палилуле блокирали су,  у понедељак , 6.јуна, улицу Вука Врчевића због тога што владајуће структуре у граду Београду и општини Палилула годинама игноришу захтеве да се реше витални проблеми тог дела града. Незадовољство житеља је кулминирало  спонтаном блокадом улице и енергичним захтевом да се коначно изађе у сусрет њиховим оправданим захтевима.

Одборници Српске радикалне странке општине Палилула на челу са народним послаником и председником Општинског одбора Палилула г. Слободаном Вуковићем, пружили су пуну подршку захтевима становника овог насеља, својим присуством и анимирањем свих структура локалне власти на нашој општини. Захваљујући напорима г.Слободана Вуковића, председник Скупштине општине Палилула г.Аца Јевтић дошао је да разговора са локалним ромским становништвом и обећао да ће неки од горућих проблема бити брзо решени.

Одборници Српске радикалне странке у Скупштинама општине Палилула и града Београда већ готово пуне две године инсистирају да се нагомилани проблеми и невоље наших суграђана из овог насеља, претежно ромске националности, што брже и ефикасније реше. Бројне дивље депоније, лоша канализација или непостојање исте, као и непостојање контејнера за смеће, само су део тешкоћа које угрожавају здравље локалног становништва, а које је актуелна власт до сада игнорисала.

Постојање ове потенцијалне епидемиолошке и еколошке бомбе у срцу Београда је за Српску радикалну странку и за сваког грађанина наше престонице апсолутно неприхватљиво. 

Право питање које мора да се постави коалицији ДС – СПС – ЛДП на свим нивоима јесте да ли су свесни катастрофалних последица њиховог владања протеклих година? Такође, зашто су потребни протести и блокаде путева да би урадили оно што им је посао и што су обећавали да ће урадити током предизборне кампање 2008. године?

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР