Конференција за новинаре, 16. март 2017. године

Проф. др Војислав Шешељ: Добар дан.

Даме и господо, одлука шиптарских сепаратистичких власти у Приштини о одузимању целокупне имовине државе Србије на територији Косова и Метохије је природна последица попустљиве политике режима у Београду по косовском питању, и досманлијског и напредњачког.

Став Српске радикалне странке јесте да апсолутно не треба настављати никакве бриселске преговоре док се не спроведе одлука о формирању Заједнице српских општина и док се не поништи одлука одметничке владе о узурпацији имовине, те док се јасно не гарантује од стране Европске уније да се све оно што је власништво државних органа Србије задржи у власништву Србије.

Друго што смо хтели да вам кажемо – ми настављамо нашу предизборну кампању скромно: посетама скоро свим општинама у Србији, држањем конференција за штампу за локалне медије, разговорима са нашим члановима и симпатизерима, разговорима са обичним грађанима који се затекну и који се спонтано окупе у поприлично великом броју.

Сматрамо да је то најпримеренији начин у ситуацији кад је изборна кампања ограничена, а и кад немамо довољно новца за екстравагантно понашање попут владајуће странке или странака иза којих чврсто стоје западне силе.

Ми ћемо имати само четири велика митинга које смо управо заказали:

Први ће бити у четвртак, 23. марта, у Крагујевцу, у 17 часова.

Други митинг ће бити у суботу, 25. марта, у Београду, у 12 часова.

Одабрали смо суботу за Београд, јер је најприкладније за окупљање већег броја грађана који би, евентуално, желели из унутрашњости да дођу.

Затим, понедељак, 27. март, Ниш, у 17 часова.

И завршавамо са великим митингом у Новом Саду, 29. марта, у 17 часова.

Осећајући пулс свога народа и грађана Србије ми смо још више оптимистички расположени. Убеђени смо да сигурно улазим у други круг, а у другом кругу ће бити озбиљна политичка битка између Вучића и мене. Моје су шансе поприличне, поготово уколико се Вучић одазове позиву на директни телевизијски дуел. Ја опет понављам тај захтев и надам се да сад нема шанси да га уопште избегне, иако то можда жели.

У другом кругу, убеђен сам, једино ја имам шанси да победим Вучића. Ви сами знате да, када би ушао Вук Јеремић да он апсолутно нема шанси да победи Вучића, да би га Вучић исцепао као свиња масну крпу! Саша Јанковић, када би ушао у други круг – такође никаквих шанси нема.

Нико са ове листе од 10 кандидата, осим мене, нема шанси да победи Вучића, а ја сам већ спреман за тај наш телевизијски дуел.

Изволите, ако ви имате неко питање.

 

 

НовинаркаМиљана Веселиновић, Агенција Бета: Шта мислите о кандидатури Љубише Прелетачевића Белог? Да ли он има неке шансе?

Проф. др Војислав Шешељ: Сваки грађанин има право да се кандидује. У питању је његов мотив кандидовања. По мом мишљењу – он није чисто политички. Он покушава да извргава руглу институције система, а не противкандидате. Али, и то би било његово право да је поднео уредну документацију. По сведочењу чланова Изборне комисије скоро ниједан његов документ није био валидан.

Да је код мене у документацији било само десет посто његових грешака, мене би аутоматски одбацили и то су наши чланови комисије јасно рекли на састанку комисије. Рекли смо и спасили душу своју. То се није смело прећутати.

Представници власти и представници других опозиционих странака су то прећутали или подржали. Представници већине опозиционих странака који су то подржали сматрају –што горе по државу, то боље за њих. Представници владајуће партије (или владајућих партија Вучићевог режима) или су напустили седницу, или остали у сали и гласали за прихватање непотпуне и погрешно поднесене документације.

Од 1990. године никад се није десило да таква документација буде примљена. Неки кажу – то је чисти формализам на чему ми инсистирамо, али кроз тај формализам пролазе све странке већ 27 година и сада треба да се направи један изузетак.?! Тај један изузетак постаће правило и следећи пут странке могу подносити листе како им падне на памет – и овако и онако, свашта онда може да пролази. То је оно што је опасно за државу!

Иначе, ја против Прелетачевића немам ништа лично.

Проблем су људи који стоје иза њега, који осмишљавају његову кампању. Њима намере нису чисте. Реч је о бившим досманлијама, изразито прозападно оријентисаним људима.

Наравно, постоји још један проблем. Мени не дају да гостујем скоро ни на једној телевизији са националном фреквенцијом. Ниједан телевизијски дуел ми није заказан са озбиљним кандидатима, а прекјуче ме звали са Телевизије Пинк да ми закажу дуел са Прелетачевићем. Ја нисам могао јер то је било за петак заказано, а ја сам сутра (петак) цели дан у Моравичком и Поморавском округу. А и да нисам, ја бих прихватио врло радо са Прелетачевићем да учествујем у некој емисији забавног карактера после избора, али у изборној кампањи да с њим водим телевизијски дуел – ја не прихватам, па макар ме то коштало избора. На шта би то личило? Уосталом, нек прихвати Вучић прво, па Вук Јеремић, па Саша Јанковић, па ћу онда и ја прихватити.

Имате ли још питања? Хвала вам што сте се одазвали.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР