Александар Шешељ: Морална је обавеза Србије да призна Крим и Севастопољ као делове Руске Федерације!

ЈАЛТА - Потпредседник Српске радикалне странке и народни посланик Александар Шешељ био је учесник петог јубиларног економског форума на Јалти под називом Свет – Русија – Крим; Нова светска реалност.

На конференцији међународне организације „Пријатељи Крима“, Шешељ је истакао да је Српска радикална странка једина странка у српском парламенту која Крим признаје као део Руске Федерације.

– Русија је највећи заштитник територијалног интегритета Србије у Савету Безбедности УН, и морална је обавеза Србије да призна Крим и Севастопољ као делове Руске Федерације – истакао је Шешељ који се у свом излагању осврнуо и на бомбардовање Југославије од стране НАТО. 

– Бомбардовање Југославије одиграло се у зениту једнополарног света који више не постоји као такав. Од тренутка када је Руска Федерација спречила агресију на Сирију, постало је јасно да на свету постоји још једна суперсила. Недавно смо такође били сведоци покушаја обојене револуције у Венецуели, по матрици из СР Југославије. И то је било неуспешно. Јасно је да сада живимо у мултиполарном свету, у којем ће се међународни односи одвијати на принципима равноправности и сарадње, а не политичких притисака и уцена. – констатовао је потпредседник српских радикала.
 
Политичко-економски форум који се одржава на Криму од 17. – 20. априла окупио је више од 3000 учесника из 100 земаља.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР