Дамјановић – Смањење подстицаја за пољопривреднике показује небригу државе

Потпредседник Српске радикалне странке Миљан Дамјановић изјавио је данас да су Министарство пољопривреде и Влада Србије показали "небригу" према пољопривредним произвођачима изменом уредбе о расподели подстицаја у пољопривреди, којом се 2021. године опредељује мање новца него претходне године. Дамјановић је у видео изјави која је достављена агенцији Бета навео да је предвиђени подстицај за пољопривреднике прошле године био 5.200 динара, док ће за ову годину бити 4.000 динара.

"Сада се пољопривредни произвођачи сусрећу са новим проблемом, наши пољопривредници ће доживети крах. Ни мање ни више него за чак 300 милиона (динара) су смањили новац за мере руралног развоја", казао је Дамјановић.

Према његовим речима, ресорно министарство је реаговало на иницијативу Српске радикалне странке да се хитно помогне произвођачима меса и кромпира "и краткотрајно су решили проблем", али не и дугорочно, а за све је "крив" Споразум о стабилизацији и придруживању који је потписан са ЕУ.

"Док се не прекине стрмовити пут ка ЕУ, док се не стави тачка на такве уговоре које су потписивали током тог пута, грађани неће боље живети", рекао је Дамјановић.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ