Конференција за новинаре, 14. септембар 2017. године

Војислав Шешељ: Добар дан. Даме и господо, против Српске радикалне странке води се оркестрирана кампања, у којој нас оптужују да се нисмо изјаснили поводом уласка српских посланика у власт, сепаратистичку власт на Косову и Метохији, односно о учешћу српских представника у формирању „Харадинајеве владе“. Одмах сутрадан ми смо издали врло оштро саопштење које се налази на свим нашим сајтовима, али то саопштење ниједна новина, ниједна телевизија није хтела да објави, није хтела ни да помене.

Српска радикална странка је против преговарачког процеса који се води под окриљем Европске уније, јер је тај преговарачки процес антисрпски по свом карактеру. Српска радикална странка је била категорички против оба пакета Бриселских споразума. Ми сматрамо да су ти споразуми против- уставни. Ми смо нападали и Уставни суд што није хтео да се изјасни о уставности тих споразума, називајући их политичким. Како политички споразуми да производе правне последице? Уосталом, није највећи проблем што ће се српски државници руковати са Харадинајем ускоро. Ако је Вучић могао да се са много већим ратним злочинцима рукује, као што су Бил Клинтон и Тони Блер, онда му то некако дође и логично на крају. Много су већи злочинци Бил Клинтон и Тони Блер.

Даме и господо, ова кампања је наравно смишљена. Она жели да Српску радикалну странку смести у орбиту власти. Ми нисмо у орбити владајуће партије, у орбити напредњака, у Вучићевој орбити. Ми смо изразито опозициона политичка партија. Али, ми не сарађујемо са Сашом Јанковићем, са Вуком Јеремићем, са Бошком Обрадовићем, са Шутановцем, са Чедомиром Јовановићем, Зораном Живковићем, Ненадом Чанком и осталима, јер су они и даље још гора варијанта од Александра Вучића и Српске напредне странке. То је наша политичка позиција. И ми ту нашу политичку позицију држимо од почетка – ту никаквих промена нема.

Гласно и јасно саопштавамо оно што су наши ставови: одбрана Српства, одбрана српске земље, одбрана српског народа, што ближи и што чвршћи Савез интеграција са Русијом, одустајање од Европске уније и неподлегање притисцима традиционалних српских непријатеља. Хвала вам.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ