Конференција за новинаре Александра Шешеља испред Специјалног суда, 11. јун 2019. године

Александар Шешељ: Даме и господо, као што знате Српска радикална странка од почетка овог процеса прати и ово суђење у циљу подизања свести јавности на овај процес.

Ми мислимо да је скандалозно што српско правосуђе учествује у нечему што именује као конструкт геноцида у Сребреници. За све време овог суђења, чак ни сада, ниједна изјава сведока није указала да су људи који су оптужени, односно бивши полицајци Републике Српске, криви за ово што им се приписује.

Желимо да на овај начин пружимо подршку њима, за које мислимо да су неосновано оптужени у овом процесу, и апелујемо на Министарство правде и државне органе да ураде коначно нешто по овом питању, да не учествују у блаћењу српског народа са тихим признавањем онога што се зове геноцид у Сребреници када знамо да се геноцид у Сребреници није догодио. Већина ових оптужби, за које се судило после завршетка рата у Републици Српској, биле су лажне и ми желимо коначно да се прекине са том праксом.

Изволите, уколико има неких питања.

Новинар: Можда само да констатујемо да вас је данас мање него иначе и да није ту лидер радикала.

Александар Шешељ: Није нас мање него иначе. Ми нисмо никад правили политичке скупове од овог суђења. Ми желимо само да будемо увек ту присутни, као што је увек неко од народних посланика Српске радикалне странке присутан на овом суђењу, а и лидер радикала је био неколико пута већ на овом суђењу. Наставићемо и даље да ово пратимо. Као што знате, то смо рекли и први пут, увек ће неко од народних посланика и чланова Српске радикалне странке из Градског одбора Београд бити овде присутан.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ