Конференција за новинаре народног посланика Александра Шешеља, 16. мај 2019. године

Александар Шешељ: Даме и господо, Српска радикална странка од данас почиње прикупљање потписа за петицију укидања јавних извршитеља у целој Србији.

Ми мислимо да је Закон о извршењу – који је донет 2011. године, у време бивше власти, а потврђен 2015. године, у време напредњачке владе – донео само сиромаштво и беду грађанима Србије, а да се један број људи неосновано богати на рачун грађана који имају финансијских проблема.

Мислимо да уколико постоји потреба за извршењем да то треба да буде у рукама државе, а не у рукама приватних лица.

Јавни извршитељи у Србији су се изродили у својеврсну мафију, који не презају ни од чега, немају никаквих моралних скрупула. У стању су да истерају немоћне људе из својих кућа. Изменама закона предвиђено је да ће убудуће моћи и да ухапсе неког ко се противи исељењу, а предвиђа се и да трошкови исељења од сада иду на терет лица које се исељава.

Дакле, мислимо да то треба да се укине. Сматрамо да за постојање јавних извршитеља у Србији не постоји никакав ваљан разлог, надамо се да ћемо у врло брзом року скупити довољан број потписа како би се то нашло на дневном реду Скупштине Србије.

Као што знате, ми већ више од годину дана Скупштини Србије предлажемо Закон о укидању јавних извршитеља, али напредњачка већина је на те наше предлоге остала нема. Увек су гласали против тог предлога. Ми желимо једноставно да таква пракса престане.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ