Лесковац: Србија у БРИКС-у и отаџбина Србија, мајка Русија

Душан Станојевић, члан Централне отаџбинске управе и председник Јабланичког окружног одбора Српске радикалне странке је 6. децембра у седишту Странке у Лесковцу одржао конференцију за медије:

"Даме и господо, уважени представници медија, повод данашње конференције за новинаре Градског одбора Српске радикалне странке у Лесковцу је представљање нашег страначког програма. Намерно не кажем „предизборног програма” јер је Српска радикална странка једина политичка организација у Србији која од свог оснивања па до данас никада није мењала своју идеологију, свој програм, свој пут. Јесмо се усавршавали али се никада нисмо мењали. На то смо поносни. Част нам је што смо у истој борби у кампањи као и пре 33 године, са истим идејама, са истим принципима, са истим циљевима. Прогањани, затварани, забрањивани, укидани, нисмо се никад предали, нећемо се никада предати и никада нећемо одустати.

Морам да напоменем да је Српска радикална странка у суботу, 2. децембра 2023. године, у препуној сали МТС дворане (бившег Дома синдиката) у Београду одржала предизборни митинг са кога смо послали две јасне поруке:

 

„Србија у БРИКС-у” и „Отаџбина Србија, мајка Русија”!

 

Оно што ми можемо обећати грађанима Лесковца, Јабланичког округа и целе Србије јесте да ћемо, уколико добијемо њихово поверење, водити српски народ путем суверенитета, путем слободе, а то значи без Европске уније, без колонизације, без потчињавања. Ми хоћемо слободну Србију, Србију у кораку са временом, Србију 21. века, Србију као прву европску земљу која се придружује БРИКС-у, Србију у најтешњим везама са Русијом, са Кином. То је будућност. То је наше савезништво.

Само радикали имају снаге да од Србије направе земљу која води рачуна о свим својим грађанима као мајка, а не као маћеха. Само ми радикали можемо да од Србије створимо поносну и усправну државу. Нико други, осим радикала, не може да обезбеди да странци у Србију не долазе као бахати каубоји, већ као партнери који уважавају наш народ и нашу земљу. Само радикалска власт је гарант да Србија никада неће увести санкције Руској Федерацији. Исто тако обећавамо да ћемо одмах укинути све санкције братској Белорусији. Само су радикали ти који могу да обезбеде сарадњу и са земљама Европске уније и Сједињених Америчких Држава, али искључиво на равноправним основама. Оно што је кључно, само радикали могу да обезбеде да Србија буде место где није срамота бити Србин и где можеш да будеш поносан радикал или грађанин Србије и кад ниси Србин.

Ми, даме и господо, у овој кампањи обилазимо Србију и упознајемо народ са нашим циљевима, са нашим програмским ставовима, са оним што ћемо радити после ових избора. Не дајемо, за разлику од свих осталих, краткорочна и појединачна обећања, не дајемо инстант обећања. Та обећања се изгубе већ у изборној ноћи. Ми српски радикали обећавамо програмска, системска и систематска решења у најбољем интересу народа. Приватни извршитељи су велико бреме на плећима сиромашног народа, ми ћемо их укинути. Подсетићу, Српска радикална странка је предала преко 100.000 потписа за укидање ове пошасти. Објекти изграђени без грађевинских дозвола су проблем многих породица, ми ћемо их легализовати. Цела Србија има проблем са загађеним земљиштем и водама због неизграђене комуналне инфраструктуре, ми ћемо је изградити. Богатство Србије је у рудама које нам је Бог дао, ми ћемо их експлоатисати. Уџбенике нам штампају и прекрајају језик и историју хрватски и словеначки издавачи, ми ћемо уџбенике штампати у српском Заводу за издавање уџбеника. Србија је издвојила много новца за финансирање страних приватних компанија које су код нас отварале своје погоне, ми ћемо финансирати домаћу производњу, наша мала, средња и микро предузећа, нашу пољопривреду.

Ми смо, даме и господо, уверени да ће нам српски народ 17. децембра указати поверење и вратити српске радикале у Народну скупштину. На овим изборима опет учествује мноштво партија, неке учествују и кршењем изборног закона, нису испуниле услове, али ето, пронађу „рупе” у закону и учествују. Ми српски радикали идемо сами. С ким бисмо ми могли да идемо у коалицију на републичком нивоу? Нема те странке. Нема, даме и господо, Скупштине без српских радикала. Јер, опште је познато – ми се темељито спремамо за сваку седницу, код нас нема импровизација. Сваки министар дрхти од наше расправе у Народној скупштини, шта ћемо наћи да не ваља у законском пројекту, где ћемо га критиковати и слично. Увек је тако било. Ако нисмо били на власти, а били смо у једном периоду и на власти, увек смо били најоштрија опозиција и спремамо се да то опет будемо, зато што смо реални политичари. Ми сада не обећавамо победу на овим парламентарним изборима, али је наш циљ да будемо што јача опозиција, са што више посланика, а доћи ће време да народ одлучи да српски радикали, после свих невоља, страдања, жртвовања, добију власт у своје руке и да тек онда покажу како се влада.

Ми Српски радикали смо свесни да смо једина политичка странка у Србији која се за ове 33 године, од када постоји вишестраначје, никада није обрукала, никада се за нама нису вукли трагови криминалних афера, пљачки, проневера, корупције. Можете сумњати у наше знање, не знамо све. Можете сумњати и у наше способности, али нема тога ко може с једним јединим аргументом сумњати у наше поштење. Кроз све невоље, успоне и падове кроз које смо пролазили, нико није могао да упре прстом и да каже да смо лопови.

Шта се онда дешава? Ни 12 година хашке тираније овом олошу са Запада није било довољно па подиже оптужнице против Војислава Шешеља и његових првих сарадника. Зашто? Хохштаплерима са Запада и новом светском поретку прст у оку је идеологија др Војислава Шешеља и политика Српске радикалне странке. Али сви треба да знају да ми никада устукнути нећемо, српски радикали то никада нису чинили. Не одричемо се наше идеологије ни за милиметар, поносни смо на њу и сањамо о дану када ће Срби живети у јединственој српској држави.

Ово је, даме и господо, само део разлога због којих тражимо поверење грађана и позивамо да сви 17. децембра изађу на изборе, да гласају по својој савести. Да се добро запамти, листа „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка” је под редним бројем три на парламентарним изборима, док су српски радикали на редном броју један на локалним изборима у Лесковцу у коалицији са Српском напредном странком, Социјалдемократском партијом Србије и Партијом уједињених пензионера Србије јер сматрамо да тако најбоље можемо артикулисати потребе грађана Лесковца. Ако нас изаберете, ако за нас гласате, нећете се покајати."

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ