Мировићу, колико кошта нова зграда РТВ?

„Српска радикална странка захтева од председника Покрајинске владе Игора Мировића да информише јавност о свим детаљима уговора који је склопљен са извођачем радова на изградњи нове зграде Радио телевизије Војводине, како би грађани коначно чули колико ће их коштати овај промашени, непотребан и мегаломански пројекат. Игор Мировић је слагао посланике у Скупштини АП Војводине и свесно обмануо јавност када је тврдио да ће реализација овог пројекта коштати између 1,5 и 1,8 милијарди, јер је већ утрошено и у буџету резервисано преко 3 милијарде динара за ове сврхе. Јавност мора чути коначну цену коштања нове зграде Радио телевизије Војводине, јер се помиње цифра од чак 30 до 40 милиона евра.“ – рекао је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини АП Војводине.

Јакшић је рекао да су, због огромних трошкова на изградњи новог седишта РТВ, значајно у овој години умањена средства за област привреде, пољопривреде, културе, спорта и социјалне заштите и да је, због тога, напредњачки покрајински режим додатно задужио АП Војводину за 1,6 милијарди динара.

„Чиме нас је то задужила Радио телевизија Војводине да јој градимо баснословну скупу пословну зграду? Да није квалитетним и садржајним програмом?! Па овој телевизији из године у годину пада гледаност, због превазиђене програмске шеме, неквалитетног и лошег програма. Да нас нису задужили непристрасним и објективним извештавањем?! Нису, јер се РТВ претворила у страначко гласило напредњачког режима, на којој је забрањена свака критика неспособне и корумпиране власти на републичком, покрајинском и локалном нивоу. Шта очекивати друго, када је на место главног и одговорног уредника Првог програма РТВ, постављен полуписмени приучени новинар, са сумњивом високом школом, чија је главна квалификација снисходљивост и слугерањство Српској напредној странци. Од петооктобарског мафијашког пуча до данас, Радио телевизија Војводине је ударна песница аутономаша и медијски промотер аутономије Војводине.“ – истакао је Јакшић.

Српска радикална странка се оштро противи изградњи нове зграде РТВ, јер смо мишљења да је далеко боље и рационалније проблем смештаја ове медијске установе решити искоришћењем и адаптацијом просторних капацитета зграде некадашњег Радничког универзитета или новосадског Дневника.

„Оно што читавој причи даје трагикомичну ноту је то, што нову зграду Радио телевизије Војводине гради фирма СМБ градња из Суботице, а иста та РТВ је 2011. године, извештавала о хапшењу власника ове грађевинске фирме због утаје пореза и прања новца. То је апсурд без преседана. Захтевамо од Игора Мировића да саопшти јавности све детаље уговореног посла и цену коштања изградње нове зграде Радио телевизије Војводине.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ