Моментално прекинути са пљачком најсиромашнијих Новосађана!

„Српска радикална странка захтева од ЈКП „Информатика“ да моментално, без одлагања, прекине са пљачком најсиромашнијих Новосађана, који су упали у чељусти извршитељске и адвокатске мафије. Од 2013. до краја 2019. године, на простору Новог Сада покренуто је преко 90.000 поступака принудне наплате. На основу сваког поступка извршења, грађанима се наплаћује 6000 динара за непостојеће адвокатске услуге. Како су адвокатске услуге непостојеће? Тако што комплетан предмет припрема правна служба ЈКП, а адвокатска канцеларија удара печат и отима 50 евра од грађана. Само на основу непостојећих адвокатских услуга, у последњих шест година, најсиромашнији Новосађани су опљачкани за 4,5 милиона евра. Овој отимачини се моментално мора стати на пут. Српска радикална странка позива руководство ЈКП „Информатику“ да се дозове памети и прекине са саучесништвом у бескрупулозној пљачки грађана Новог Сада.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Одборничке групе Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

Јакшић је рекао да су Новосађани, нажалост, највише на својој кожи осетили дивљање извршитељске мафије, која упада у станове, утерује страх и бесомучно пљачка грађане Новог Сада високим накнадама, измишљеним, противзаконитим трошковима и пленидбом имовине.

„ЈКП „Информатика“ Нови Сад све време противуставно грађанима обрачунава затезну камату, отима им новац за непостојеће адвокатске услуге и додатних 4680 динара као „предујам за вођење поступка принудне наплате“. Скандал без преседана је што  „Информатика“ још увек дужи неколико хиљада оних грађана Новог Сада, чији је принудни поступак, водио злогласни новосадски извршитељ Светислав Ћурчић. Ћурчићу, омиљеном извршитељу напредњачке власти, грађани су масовно исплаћивали дугове, али, он новац није прослеђивао повериоцу. Грађани који су измирили своје обавезе, а нису сачували уплатнице, не могу да докажу да су дуг исплатили.“ – нагласио је Јакшић.

Српски радикали су, у септембру месецу, упутили Народној Скупштини Републике Србије предлог новог Закона о извршењу и обезбеђењу, који предвиђа укидање јавних извршитеља и враћање извршног поступка у надлежност суда.

„Преко 100.000 грађана Србије је потписало петицију за укидање јавних извршитеља – савремених дахија. Међутим, власт и даље не ставља овај предлог Закона на дневни ред Скупштине Србије. Српска радикална странка апелује на градску власт и ЈКП „Информатика“ да одмах прекине са додатним оптерећењем и пљачком најсиромашнијих суграђана. Грађани морају бити ослобођени плаћања адвокатских услуга за покретање поступка принудне наплате, јер им се ова услуга не пружа.“ – закључио је Ђурађ Јакшић. 

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ