Направићемо радикалан заокрет у области спорта и омладине!

„Напредњачки покрајински режим је потпуно запоставио област спорта и омладине и за
четири године није учинио апсолутно ништа за ову, драгоцену, сферу друштвеног живота.
Покрајински секретаријат за спорт и омладину има на располагању мизерна средства и убедљиво најмањи буџет. Стратегија развоја спорта у АПВ, коју је усвојила Скупштина Војводине, је остала „мртво“ слово на папиру, зато што ни један програм из акционог плана није спроведен у дело. Српска радикална странка сматра да је потребан радикалан заокрет у односу према овим областима, вишеструко увећање буџета и додатно стимулисање врхунског, рекреативног и школског спорта. Улагање у спорт и омладину је најбоља одбрана од дроге и наркоманије,  највеће пошасти данашњице.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, први на листи Српске радикалне странке на предстојећим покрајинским изборима.

Јакшић је рекао, да је за српске радикале неприхватљиво да спорт и омладина буду
последње „рупе на свирали“ покрајинске администрације.

„Мировићева влада је име Владимира Батеза, врхунског спортисте и олимпијског
шампиона на најгори начин искористила и злоупотребила, јер Секретаријат на чијем је челу, четири године добија мрвице из буџета. Владимир Батез, као велики шампион, им је послужио за сликање и „шминку“, али је, суштински, његов ресор остављен на цедилу. Брука је да Нови Сад има вишеструко већи буџет за спорт и омладину од АП Војводине. Обећавали су изградњу нове Летенке, као централног, супермодерног, спортско – рекреативног центра у Покрајини, али за читав мандат није учињено ништа по том питању.“- нагласио је Јакшић.

Српски радикали истичу да ће им један од приоритета бити систематско улагање у модернизацију спортске инфраструктуре на простору читаве АП Војводине.

„Спортске сале, отворени базени и спортски терени на отвореном у великом броју
општина захтевају хитну реконструкцију и модернизацију. Урадићемо анализу, утврдити
приоритете и кренути у енергичну акцију изградње и модернизације спортских објеката и терена. Обезбедићемо додатна средства за гранске спортске савезе. Стимулисаћемо из буџета омладинска удружења у зависности од квалитета пројекта са којим се аплицирало, а не по партијској и земљачкој линији. Сваки додатни динар уложен у спорт и омладину има капитални карактер, јер је то улагање у здрав начин живота и у будућност.“- закључио је Ђурађ Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ