Писмо подршке Владимиру Владимировичу Путину и братском руском народу

ПИСМО ПОДРШКЕ ВЛАДИМИРУ ВЛАДИМИРОВИЧУ ПУТИНУ

И БРАТСКОМ РУСКОМ НАРОДУ

Поштовани Владимире Владимировичу,

Српска радикална странка и ја лично желимо да Вам пренесемо сву могућу подршку наших чланова и симпатизера, као и целог српског народа, због одлучности и снаге у одбрани руског народа.

Искрено и од срца смо Вам честитали на одлуци о признању Доњецке и Луганске Народне Републике. Русија је заштитила свој народ у Доњецку и Луганску и подржала борбу за слободу непоколебљивог руског народа у овим републикама. То заслужује свако поштовање и ми Вам га одајемо.

Ваш чврсти став у последњим догађајима у Украјини показује дух достојанства и отпора наспрам у свету преовлађујуће логике силе и политичких уцена.

Руска Федерација и Ви лично пружили сте нама Србима наду и веру у очување територијалног интегритета и суверенитета наше државе. Српски народ Вам је захвалан на Вашим напорима на очувању Косова и Метохије у саставу Србије и на истрајном инсистирању на примени Резолуције Света безбедности Уједињених нација 1244.

Чинило се да се свет под теретом глобализма одрекао вековних идеја правде, људскости, патриотизма, суверенитета и слободе, али сте Ви својом политиком и својим делима слободарским народима вратили веру у те неприкосновене вредности.

Ми српски радикали одувек смо веровали у мајку Русију, јер док ви постојите и за нас Србе, мали, али храбри народ, има наде.

Захваљујући Руској Федерацији и Вама лично заустављен је глобални експеримент брисања најчистијих патриотских осећања из свести савременог човечанства. Захваљујући Вама могуће је супротстављање слободарских народа уједињеном великом злу које је свету наметнуо глобализам.

Ми, као искрени патриоти, русофили и поштоваоци онога што Ви радите, свесни смо да је специјална војна операција Руске Федерације била изнуђена потребом заштите руског народа. Свесни смо и да се Ви у овој борби, у којој Вам желимо брзу и ефикасну победу, не руководите насиљем, осветом или мржњом и да сте принуђени да силом издејствујете правду и слободу за свој народ. На томе Вам искрено честитамо.

Мудром политиком и искреним патриотизмом успели сте да изградите поштовања вредну Русију на идејама љубави према Отаџбини и саборног јединства и солидарности уједињеног руског народа. Стварањем такве Русије Ви сте вратили веру у нови, праведнији свет, достојан живљења и нама Србима вратили наду да ћемо очувати целовитост своје Отаџбине. Хвала Вам на томе.

Ви сте и последњих дана, који нису лаки и безбрижни за руски народ, показали визију слободног света и спречили даље гажење људских и националних права Руса, али и Срба и свих других слободарских народа који не пристају на подјармљивање „господара света.

Очи слободарског света упрте су у Вас и сви очекујемо Вашу велику победу и слободу за цео руски народ. Обрадовале су нас Ваше речи да специјална војна операција у Украјини тече стриктно по плану и да се сви задаци успешно реализују. Слободарски свет је то од Вас и очекивао. Охрабрује и радује Ваша изјава да су војници и официри који учествују у специјалној војној операцији у Украјини одважни и да се херојски боре како нико не би угрожавао безбедност Русије. Желимо им успех у тој праведној борби и што је могуће мање жртава.

Српска радикална странка је тренутно опозициона политичка партија, али свесрдно подржавамо политику председника Александра Вучића када су у питању блиске везе са Вама и Руском Федерацијом, посебно његово обећање да никада неће увести санкције братској Русији. Подржавамо и његову борбу и завет да никада неће потписати независност самопроглашене државе Косово на територији наше државе, као и његово ангажовање на очувању Републике Српске и помоћи коју пружа Србима у Црној Гори.

Због тога смо подржали његову кандидатуру на предстојећим председничким изборима у Србији.

Српска радикална странка и ја, као њен председник, смо противници уласка Србије у Европску унију и желимо још чвршће међусобне односе између наше две државе. Уверени смо да је будућност српског народа у војном и економском савезу са Руском Федерацијом, јер једино тако можемо да заштитимо српску земљу и српско небо, енергетску сигурност и економски просперитет, на задовољство и Русије и Србије.

Наш став је да Србија ни под којим условима не сме подлећи притисцима и придружити се западним санкцијама братској Русији. Уверени смо да ће тако и бити.

Ми Крим и Севастопољ сматрамо саставним деловима Руске Федерације, а признајемо и Доњецку и Луганску Народну Републику. Те своје ставове износимо у јавности и они су у Србији општепознати.

Овим обраћањем желели смо да искажемо нашу пуну подршку Вашој праведној борби. Желимо Вам брзу победу на задовољство целог слободарског света.

Слава Отаџбини Србији и мајци Русији!

Председник Српске радикалне странке

Др Војислав Шешељ

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ