Србија у БРИКС-у је гаранција повећања животног стандарда народа

Заменик председника Српске радикалне странке и кандидат за народног посланика Александар Шешељ обратио се медијима на конференцији која је одржана данас, 9. новембра у централи странке. 

 Александар Шешељ: Даме и господо, један од циљева Српске радикалне странке јесте да у овој предизборној кампањи понуди грађанима Србије алтернативни економски програм, усмерен на реално повећање животног стандарда грађана Србије. Ми сматрамо да је Србија у једној врсти економске потчињености још од тренутка потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом, који једнострано примењује, односно једнострано је укинула царине на сву робу која долази из Европске уније.

Иако је било пуно добрих потеза власти у претходном периоду, које би ми похвалили, укључујући и потписивање споразума о слободној трговини са Народном Републиком Кином, ми сматрамо да за економски развој, који би био на дуги рок, Република Србија мора да се посвети домаћој привреди, да развија своју националну привреду и да на најбољи начин искористи све шансе које јој се пружају; да улаже у националне компаније, микро, мала и средња предузећа, како би она не само могла да буду конкурентна на страним тржиштима, пре свега у партнерским земљама, у савезничким земљама Србије као што су Русија и Кина, чија су тржишта огромна, већ и да не допустимо никада да се у Србији понавља ситуација да домаће компаније због преференцијалног статуса који имају странци, због програма субвенција и Споразума о стабилизацији и придруживању не буду конкурентна на нашем домаћем тржишту.

Ми сматрамо да Србија мора да промени своју спољнополитичку оријентацију, да се окрене ка земљама чланицама БРИКС-а, са главним циљем да једног дана постане прва европска земља која се придружује БРИКС-у. Сматрамо да је то будућност, да је то најразвијенији део света, да је то најбогатији део света и да је то једна врста интеграција која ће у будућности само још више да се шири. Србија има пријатељске, савезничке односе са свим земљама оснивачима, организација је у експанзији и представља заиста једну велику шансу да се Србија из овог колонијалног положаја извуче. То је оно на чему ћемо ми инсистирати.

Трудићемо се да грађанима Србије представимо наша решења у овој кампањи, обилазићемо Србију, одржаваћемо скупове, митинге, трибине, разговараћемо са грађанима Србије и сматрамо да ћемо наићи на озбиљну подршку српског народа на овим изборима, са циљем да Српска радикална странка после ових избора, после 17. децембра, буде странка која ће учествовати у извршној власти са намером да спроведе свој економски и политички програм. То значи да Србија у БРИКС-у гарантује, односно да је то гаранција да не само да ћемо чувати наш територијални интегритет и суверенитет, наше савезничке односе са Русијом и Кином, да ћемо обезбедити опстанак Републике Српске и одбранити се од свих оних напада који су данас у току са циљем да се Република Српска ликвидира, већ ћемо радити дугорочно на развијању националне привреде, а самим тим и на повећању животног стандарда свих грађана Србије.

Изволите, уколико има неких питања. Уколико нема, хвала вам што сте дошли. 

Линк ка видеу

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ