Српски радикали пружили пуну подршку венецуеланском председнику Николасу Мадуру

У Народној скупштини Републике Србије одржана седница Групе пријатељства народних посланика са Венецуелом. Амбасаду Венецуеле представљала је Диа Надер де Ел Андари. Њој се обратио председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ:

„Као председник највеће опозиционе парламентарне странке овлашћен сам да изразим пуну солидарност са народом Венецуеле и председником Венецуеле у вашој борби за очување независности, суверенитета и територијалног интегритета.

Ми Срби смо прошли кроз трагично искуство протеклих година и деценија, а оно што нас везује за народ Венецуеле су пре свега наши заједнички непријатељи. Они који су разбили југословенску државу, западне силе, дакле, који су поцепали српски народ у више држава, који су 1999. године бомбардовали Србију, 2000. године су овде изазвали мафијашки пуч, све најгоре криминалце и издајнике српског народа упрегли су у своја кола и пучем су дошли на власт. Наравно, била је грешка и с наше стране, ми који смо до тада били власт (социјалисти и ми, српски радикали), међусобно смо се сукобили. Морам да кажем не нашом радикалском кривицом, и то је помогло нашим непријатељима. Пуних 12 година трајала је та мафијашка власт и скоро уништила Србију.

Сада се Србија полако опоравља, стекла је моћне савезнике, пријатеље, пре свега Русију и Кину, две најмоћније државе будућности. Веома ценимо пријатељство Венецуеле, Кубе, Индије и многих других земаља из Латинске Америке, Африке и Азије, пре свега. Ми смо спремни, у границама наших скромних могућности, да нашу солидарност са председником Мадуром и вашим народом изразимо на сваком месту.

До данас само сам ја био члан ове Групе пријатељства са Венецуелом испред наше странке, јер имамо 22 посланика.

Постојала је наша љутња, јер сам желео да будем шеф те Групе пријатељства са Венецуелом. Ваш бивши, покојни председник (у време када сам ја био пред Хашким трибуналом) имао је онај чувени сукоб са шпанским краљем и један експерт хашког тужилаштва у једном тренутку ме успореди са вашим председником. А ја кажем – Председник Венецуеле је ли легално изабран? Изабрао га је народ Венецуеле. Је ли тако? Овај се морао сложити. А ко је изабрао шпанског краља? Фашистички диктатор Франко га је довео на власт. Постоји то у стенограмима мог суђења и ја то имам на енглеском језику и ако желите могу вам комплет послати.

Тако ова једна мала анегдота може да посведочи да смо ми српски радикали много раније пратили збивања у Венецуели и подржавали ваше напоре да будете господари сопствене судбине.

Ја сматрам да је већина српског народа на вашој страни, а да сте то могли да приметите крећући се свуда у Србији. И убеђен сам да ће тако бити и убудуће.

А данас не само да имамо заједничке непријатеље, него имамо и заједничке пријатеље. Они који су наши пријатељи и ваши су пријатељи.

А и нама прети слична опасност, јер ово што се сада дешава на улицама Београда тиме руководе западне амбасаде у Београду. То би било још агресивније да су успели да нађу вођу. Не могу да нађу правог човека. Ови који се појављују, они су много компромитовани.

Али, остаје нам борба за један бољи свет, за свет независних држава и народа у коме ће сваки народ бити господар своје судбине, располагати својим природним богатствима и неће дозволити никакво мешање са стране.

Било ми је велико задовољство да вас слушам данас.

И још једном наглашавам да су све наше симпатије и сва наша љубав упућени народу Венецуеле и вашем легалном и легитимном председнику. Позивам вас да будете гост на крсној слави Српске радикалне странке, 12. фебруара, на којој ће бити, очекујемо, већи број дипломата из пријатељских земаља.”

Данас су сви посланици Српске радикалне странке приступили посланичкој Групи пријатељства са Венецуелом у знак пуне подршке венецуеланском председнику Николасу Мадуру, који ужива огромну подршку свог народа. Српски радикали су уверени да ће се легитимно изабрана власт успешно супротставити свим империјалистичким покушајима западних сила да изврше државни удар у тој сувереној земљи.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР