Вјерица Радета: Милан Радоичић да се брани са слободе!

 

Вјерица Радета: Добар дан.

Даме и господо новинари, Српска радикална странка изнела је став о догађајима у Бањској још 24. септембра, када су се трагични догађаји и десили.

Ми смо подржали Србе. За нас су ти Срби хероји. То су људи који су устали против тираније, а устанак против тираније је легалан и легитиман у сваком друштву, у сваком систему и у свакој држави. Тај став смо изнели и пре него што смо знали да је Милан Радоичић био са том групом и да је уопште био умешан у све то.

Наравно, ни после тога нисмо променили став,  мислимо да је Милан Радоичић такође херој, као и сви Срби који су тамо учествовали, поготово Срби који су изгинули, на крају крајева као и сви Срби који живе на Косову и Метохији. Ми српски радикали мислимо да Радоичића није требало хапсити. Да дâ изјаву, то је свакако било у реду. Уосталом, његов адвокат је дан пре него што је он ухапшен изашао у јавност са саопштењем и тврдњом да ће Милан Радоичић да се одазове нашим органима кад год буде позван да дâ изјаву о чињеницама које су њему познате и под тим условима и тим околностима свакако га није требало хапсити. Али зато сада подржавамо одлуку Вишег суда у Београду, на основу које је Милан Радоичић пуштен из притвора и сматрамо ту одлуку апсолутно исправном и оправданом. Очекујемо да Апелациони суд потврди одлуку Вишег суда и да Милан Радоичић остане на слободи. Ако има разлога за неко гоњење, да се брани са слободе и наравно, да се више не враћа у притвор.

Надамо се и опет апелујемо, заправо, на судије Апелационог суда које ће се бавити овим предметом, не, наравно, да утичемо на њихов рад, већ супротно, да не подлегну притисцима са неколико страна који долазе против Милана Радоичића, против Срба са Косова и Метохије, заправо против српског народа и српске државе генерално.

Откад се сазнало да је Милан Радоичић био у Бањској, толико мрзитеља Срба и Србије је подигло свој глас и толико њих се јавља и у тим плаћеничким медијима и на Твитеру, ту су се умешале и невладине организације и неки политичари, дакле, општа хистерија. Врхунац је можда ово што се пре неки дан десило, што је, мислим на Твитеру, Павле Грбовић који је, нажалост, народни посланик, написао да је Бањска регрутни центар за тероризам и за наоружавање Срба.

Дакле, ми морамо сви скупа да у оваквим ситуацијама, кад кажем ми мислим пре свега на Србе, а и остале лојалне грађане Србије, у оваквим ситуацијама морамо показати јединство. Морамо показати да нам је држава испред свега, као што је држава испред свега била и овим херојима који су погинули у Бањској и свим Србима, понављам, који тамо живе.

Сасвим очекивано, Запад је стао на страну шиптарских терориста. Њих називају некаквим легалним војницима, полицајцима, што свакако нису, а изгинуле Србе називају терористима, па онда сад прете некаквим санкцијама и тако даље. Ми морамо да будемо апсолутно изнад тога, ми као народ и ми као држава. Када кажем држава, онда мислим на државно руководство и верујемо, заиста, да ће пре свега председник Републике, а онда и остали, председник Владе и остали државни функционери да остану чврсто при ставу да ће се свим силама борити за Косово и Метохију у саставу Републике Србије и да ће се пружати сва могућа подршка Србима који живе на Косову и Метохији. То је став Српске радикалне странке од почетка, нисмо га мењали.

Жао нам је што су се десиле ове трагедије, што су се десиле ове погибије, надамо се да тога неће бити. Ни сада ми нисмо били узрок ни кривци за то. Али, с друге стране, плашимо се, уколико Запад не укроти Аљбина Куртија, а они то могу ако хоће, а самим садашњим реакцијама, после овог догађаја у Бањској показују заправо да они неће, него да њима јесте интерес све то што се дешава доле и то што заправо подржавају Аљбина Куртија и његову сулуду, лудачку, боље рећи, политику и то све што он ради. Дакле, ако га не укроте, нажалост, може се очекивати и нови неки устанак и можда ширих размера, када ће држава Србија морати да реагује на начин на који се у таквим ситуацијама реагује.

С друге стране, постоји бојазан да ће оваквим његовим понашањем, оваквим инцидентима и тим свакодневним инцидентима које трпе Срби на Косову и Метохији  доћи до тога да ће Срби полако почети да се исељавају. То такође држава Србија не сме да дозволи. Наравно, не говорим ја сад одавде из Београда како неко мора да остане да живи на Косову и Метохији, то је избор тих храбрих, часних Срба који тамо живе и ми морамо само да им будемо подршка у сваком смислу те речи у тој њиховој храброј и одважној одлуци.

Ми смо имали толико, ако имате питања, изволите. Ако нема питања, хвала што сте дошли.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ