Захтевамо хитно повлачење из продаје Дечјег атласа света са „Косовом” као посебном државом

 

Српска радикална странка позива министра просвете да одмах повуче Правилник о оцењивању у основним школама и то део који омогућава да половина родитеља може на основу личних примедби да покрене поступак о утврђивању и вредновању рада одређеног наставника.

На овај начин још више ће се угрозити, већ озбиљно угрожено, достојанство и ауторитет наставника. Овај правилник потпуно отвара могућност да родитељи заправо оцењују сопствену децу, што је већ сада један од значајнијих проблема у систему образовања.

Министар просвете се понаша по оној народној „Село гори, а баба се чешља”. Док се она додворава родитељима доносећи небулозне правилнике по којима ће родитељи надзирати наставнике и проверавати њихов рад, у свим књижарама у Србији Компанија „Dexy co” продаје Дечји атлас света и ком је наша јужна покрајина представљена је као „самостална држава Косово”. Ником из власти не пада на памет да ове атласе одмах повуче из продаје!

Ваља подсетити да уџбенике за нашу децу и даље штампају хрватски и словеначки издавачки и да је организовање штампања уџбеника, пре свега српског језика и историје, у српском Заводу за издавање уџбеника једини посао којим би министар требало да се бави, у периоду до избора новог министра који би тај посао морао завршити до почетка следеће школске године.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ