Srpska radikalna stranka održala akciju „Vox populi, vox Dei – glas naroda, glas Božji“

Srpska radikalna stranka danas je u više od 100 gradova Srbije održala akciju pod sloganom „Vox populi, vox Dei – glas naroda, glas Božji“ tokom koje su građanima deljene cedulje sa brojevima telefona Aleksandra Vučića i Ivice Dačića da bi narod sam mogao da im kaže šta misli o izdaji Kosova i Metohije.

Pregovarački tim Vlade Republike Srbije i premijer Dačić juče su parafirali takozvani sporazum sa Prištinom i time praktično najavili odricanje od južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije. Srpska radikalna stranka smatra da ni Dačić, ni Vučić, ni Nikolić nemaju mandat da se odriču bilo kog dela državne teritorije. Njihov potpis ne može imati važnost ni pravnu snagu, jer pored toga što nema legitimitet, on je suprotan Ustavu i zakonima Republike Srbije i Rezoluciji 1244 SB UN, kao i nacionalnim interesima srpskog naroda, rekao je Nemanja Šarović, zamenik predsednika Stranke na konferenciji za novinare, na punktu u Knez Mihailovoj ulici.

On je objasnio da je Vučić nedavno izjavio kako je za dva dana dobio 1500 SMS poruka od kojih je  900 ljudi koji su mu poslali te poruke bilo za to da se Srbija odrekne Kosova i Metohije, a srpski radikali su odlučili da pomognu Vučiću u donošenju odluke koja bi bila odbijanje ultimatuma koji je Brisel postavio pred srpski narod.


Želimo da se glas srpskog naroda zaista čuje, poručio je Šarović i najavio da će Srpska radikalna stranka u ponedeljak, 22. aprila, na Trgu Republike u 18 časova organizovati veliki protestni skup i pozvao sve patriote i sve koji se protive odricanju od Kosova i Metohije da se pridruže. Poseban poziv je uputio predsedniku DSS Vojislavu Koštunici, i upozorio ga da ako se ne pridruži protestu treba da zaboravi reč „patriotizam“ i reč „Kosovo i Metohija“.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM