Šešelj: Rejting SRS je prešao 20%!

seseljalo

Vanredni parlamentarni izbori po svemu sudeći ubrzaće povratak SRS-a u parlamentarni život, a lider radikala Vojislav Šešelj u intervjuu za „Alo!“ objašnjava zašto je prvo računao na patriotski blok, a onda shvatio da su Dveri i DSS smešni, te objavio da ide samostalno na izbore.

Šešelj otkriva i zašto misli da će Aleksandar Vučić dozvoliti da te izbore dočeka u Beogradu, a ne u Hagu, a za svog kuma Tomislava Nikolića tvrdi da njegovo zaklinjanje na vernost Vučiću i SNS-u ne znači ništa.

- Do sada smo uvek samostalno izlazili na izbore i smatramo da je najispravnije da svaka stranka proveri da li je zaslužila da uđe u parlament. Nikakvog smisla nema da se povlači po pet, šest stranaka i da jedva napabirče cenzus i onda samo naprave vašar u Skupštini.

- Onda vam je izbor sužen na Dveri i DSS, stranke u kojima vlada rasulo. - Pitanje je da li će oni doći do Skupštine. Vidite da se DSS dva puta dnevno cepa, a i Dveri su se pocepale i pre nego što su se registrovale kao politička partija. Oni hoće s nama koaliciju, dugo su nas zvali, a sami se raspadaju. Oni ne mogu da sačuvaju svoje jedinstvo, a hoće s nama da budu jedinstveni. To je neozbiljno.

- Prema poslednjim istraživanjima, SRS preskače cenzus. Rejting je čak udvostručen od vašeg dolaska iz Haga. Koliko do izbora možete još da „narastete“? - Nama veštački smanjuju rejting. Imamo pouzdana istraživanja koje su po Vučićevoj narudžbi radili veoma stručni ljudi bliski režimu i oni su došli do podataka da mi već pre tri, četiri meseca imamo više od 20 odsto.

- Zašto se zalažete da se u isto vreme održe i vanredni predsednički izbori? - Zato što se Tomislav Nikolić previše kompromitovao i njegov opstanak na predsedničkoj funkciji bi praktično bio nemoguć.

- Uvereni ste da on pravi sopstvenu stranku? - Čuli smo da je tako, a kako će to izgledati, još ne znamo. Pre neki dan se Nikolić ponovo zaklinjao Vučiću na vernost, a mi iz iskustva znamo da njegova zakletva apsolutno ništa ne znači. To je čovek bez ikakvog karaktera i morala. - Ipak, šansa da takav rezultat ostvari daje se jedino SNS-u... - Ne verujem u to. Verujem da će naprednjaci imati više od 40 odsto, a po svoj prilici mogu da budu zadovoljni ako postignu 35 odsto.

- Vi jedva čekate te izbore, šta oni suštinski mogu da promene ako i sami očekujete da naprednjaci dobiju toliko glasova? - Sudbina građana je u njihovim rukama. Kako glasaju, tako će im biti. Ako ponovo većinom glasaju za SNS, biće im kao do sada, još će im više smanjiti plate i penzije. Ako glasaju za srpske radikale, biće im neuporedivo bolje. Ako glasaju za demokrate, još će ih više pokrasti.

- Kako će im SRS omogućiti bolji život u siromašnoj državi? - Mi znamo da na osnovu malog postignemo mnogo!

- Može li situacija sa Hagom da vas ograniči u izbornim aktivnostima? Šta se trenutno dešava sa vašim slučajem, s obzirom na to da ste optuženik koji je pušten na privremenu slobodu? - Nisam pušten, nego oteran iz haškog zatvora, odmah po dolasku u Beograd sam rekao da se dobrovoljno nikad tamo neću vraćati i ja nastavljam da radim svoj posao. Meni ništa ne može biti ograničeno. Meni samo ne daju pasoš.

- Može li se desiti da dočekate izbore u Hagu? - Uopšte ne razmišljam o tome kako će biti. Ako Vučićev režim ponovi zahtev, onda neka Vučić razmišlja da li će mu na predstojećim izborima moje izručenje doneti ili odneti glasove. To je sad njegov problem.

[infobox color="154192"]Zdraviji sam i od Nikolića i od Vučića

Šešelj kaže da mu je dosadilo da odgovara na pitanja o svom zdravlju, zbog kojeg je i pušten na privremenu slobodu. - Odlično se osećam. Više ne dajem nikakve izjave o zdravstvenom stanju jer mi je dosadilo, posebno da gledam one naslovne strane kako se borim na život i smrt i da sam gotov, a mnogo sam zdraviji nego Nikolić i Vučić. Morate priznati da odlično izgledam, a odlično se i osećam.

[/infobox]

[infobox color="154192"]Vodim stranku srpske sirotinje

- Imate li i vi finansijske probleme kao većina stranaka? Kako ćete finansijski izdržati kampanju?

- E, to će biti najveći problem. Nas baš ne muče dugovi kao DS i njegove satelite, ali imaćemo problem finansiranja. Naše kampanje su uvek bile skromne jer mi nemamo bogate gazde i sponzore. Mi smo stranka srpske sirotinje.

[/infobox]

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER